Podzemni kontejneri u Beogradu biće zaključani, ključeve će imati stanari okolnih zgrada

Pojedini podzemni kontejneri u Beogradu počeće ove godine da se zaključavaju, a stanari okolnih zgrada će imati ključ, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.
Podzemni kontejneri u Beogradu biće zaključani, ključeve će imati stanari okolnih zgrada
Foto: Pixabay
"Naš cilj je da obnovljene podzemne kontejnere unapredimo i zato će od ove godine u pojedinim ulicama Vračara ti kontejneri biti zaključani, a ključ će imati samo stanari koji žive u okolnim zgradama. Ovo činimo po ugledu na mnoge gradove u svetu i na zahtev stanara", rekao je Vesić.
 
Naveo je da se sada dešava da su ti kontejneri često prepuni, jer ih pune iz okolnih kafića i restorana, iako je predviđeno da ih koriste samo stanari.
 
"Vlasnici tih kafića imaju obavezu, prema odluci Grada, da potpišu ugovore sa 'Gradskom čistoćom' i nekim od operatera koji bi od njih direktno preuzeli smeće i odnosili ga. Nažalost, mali broj restorana i kafića ima ovakav ugovor već svojim otpadom pune okolne kontejnere", rekao je Vesić.
 
"Dakle, ove godine krećemo eksperimentalno sa nekoliko ulica na Vračaru, a ako se bude pokazalo uspešnim proširićemo na sve ulice u kojima ima podzemnih kontejnera. U podzemne kontejnere otpad će moći da bacaju samo stanari, đubrijere su za prolaznike, a restorani, kafići i prodavnice moraju da imaju ugovore sa operaterima da odnose njihov otpad", rekao je zamenik gradonačelnika.
 
Dodao je da će ove godine, gde god postoje bar dva, a najbolje tri podzemna kontejnera u nizu, oni biti pretvoreni u kontejnere za različite vrste otpada. Vesić je rekao i da će ovi kontejneri imati senzore koji će slati signal u vozila za odnošenje smeća, što će omogućiti radnicima "Gradske čistoće" da bez otvaranja kontejnera vide koliko otpada ima u njima.
  • ilija

    05.01.2020 15:20
    Klasično pranje novca! Tek što su postavljeni već su počeli da se kvare. Koja je to firma koja pravi ove nekvalitetne kontejnere i sigurno uzima veliki novac, to građani moraju da znaju.
  • Обсарвер

    04.02.2019 13:22
    Лако ли је
    Већ су неке фирме обавезне да имају уговоре са односиоцима смећа. Нека се на то обавежу и локали, а контролише санитарна инспекција
  • Recikler

    04.02.2019 08:28
    Smeće je naše nacionalno blago...
    Treba ga braniti do poslednje kapi krvi, ne žaleći da u toj borbi damo i svoj život...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.