VIDEO: Lančani sudar u Beogradu, voditeljki Pinka spasena ruka

Voditeljki Dei Đurđević tim lekara Kliničkog centra Srbije i Vojnomedicinske akademije uspeo je da reimplantira ruku otkinutu u saobraćajnoj nesreći.
- Sve je dobro prošlo, uspeli smo da povežemo kost, tkiva, krvne sudove, cirkulacija je normalizovana i ruka spasena - rekao je novinarima Marko Bumbaširević, specijalista ortopedske hirurgije i traumatologije u KCS, naš najpriznatiji mikrohirurg.
 
Naveo je da je ruka bila kompletno amputirana i da je operacija bila komplikovana, ali da je za ovako težak zahvat završena u rekordnom vremenu. Ekipa KCS operisala je Deu Đurđević na poziv kolega sa VMA.
 
Voditeljka Pinka teško je povređena u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila danas oko 6 časova na uglu ulica Ljutice Bogdana i Heroja Milana Tepića u Beogradu, u blizini KBC-a "Dragiša Mišović".
 
Pored nje, povređene su još dve osobe i svi su prevezeni na VMA. Profesor Darko Mirković iz te zdravstvene ustanove rekao je da dvoje imaju teške povrede. 
 
Kako javlja RTS, najpre su se sudarila dva automobila. Potom je u njih udario autobus, pa još nekoliko vozila.
 
"Novosti" pišu da je do udesa došlo pošto je Đurđević imala lakši sudar sa drugim automobilom. U trenuku kada je iz vozila izašla kako bi se sa vozačem dogovorila šta da rade, na nju je naleteo autobus i priklještio joj ruku.
 
Prema rečima očevidaca i učesnika u nezgodi, razlog udesa je proklizavanje. Voda zbog havarije na vodovodnoj cevi u Ulici Ljutice Bogdana slivala se niz ulicu, zbog čega se stvorila poledica. 
 
  • YYY

    07.02.2019 20:12
    Svaka čast i divljenje medicinarima
  • :/

    07.02.2019 18:02
    -
    Drago mi je da je zeni spasena ruka.
    Jedino mislim, da se meni to dogodilo, ne bi ni pokusali da mi je spasu.
  • Ana NS

    07.02.2019 17:47
    Bravo
    Svaka čast za lekare i ceo tim!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija