VIDEO: Deseti protest "1 od 5 miliona" u Beogradu

Nekoliko desetina hiljada građana okupilo se večeras na desetom po redu protestu "Jedan od pet miliona" u Beogradu, koji je nakon šetnje centralnim gradskim ulicama završen nešto pre 20 časova ispred zgrade Vlade Srbije.
Obraćajući se okupljenim građanima ispred zgrade vlade, koordinatorka protesta Jelena Anasonović poručila je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da će "učiti kao azbuku imena svih slobodnih gradova u Srbiji koji šetaju".
 
"Tek će ih biti još, nema stajanja, ovo je naša zemlja i ovo su naši ljudi, nas je više", rekla je Anasonović.
 
Ona je ocenila da terenskom kampanjom "Budućnost Srbije" Vučić "pokušava da umiri narod Srbije koji više neće da ćuti". "Šeta već 60 gradova, a danas su to učinili i hrabri ljudi u Gračanici", kazala je ona i navela da će Vučić ući u istoriju Srbije kao "najveći lažov" i čovek koji "ne poštuje ni građane, ni Ustav ni zakone".
 
Ona je pozvala građane da se i sledeće subote okupe ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu na novom protestu, dok su učesnici protesta upalili nekoliko baklji ispred zgrade Vlade Srbije, čiji su ulaz oblepili trakama na kojima piše "Jedan od pet miliona".
 
Prethodno su učesnici protestne šetnje zastali ispred zgrade Radio-televizije Srbije, odakle su sa razglasa pozvali zaposlene u Javnom servisu da se pridruže građanima na protestima, a potom su na ulaznim vratima RTS-a postavili nalepnice sa pozivom "izađite na ulice", kao i one sa porukom "nije normalno", na kojima su ekrani različitih televizija poput RTS-a, Pinka i Studija B, na kojima je predsednik Srbije čest gost.
 
Istovremeno su sa balkona pored ulaza u zgradu RTS-a upalili više baklji i okačili veliki transparent na kom piše "Počelo je", dok su predstavnici Pokreta ujedinjenih fantoma nosili rolne toalet papira, na kojima je slika direktora RTS-a Dragana Bujoševića.
 
Protestna šetnja prošla je bez incidenata, a saobraćaj u centralnim gradskim ulicama bio je blokiran tokom prolaska kolone.
 
Izveštaj sa jučerašnjeg protesta u Novom Sadu čitajte OVDE.
  • Marko

    10.02.2019 09:20
    @Perica
    Perice, Perice, drži se ti svojih viceva, to ti ide od ruke. :)
    Na osnovu čega si uveren "da će se naći neko u budućim protestima da iskoristi naivnost naroda, i da se neko od protestanata neće vratiti kući, kao i 9-og marta."

    A šta će se desiti krajem iduće nedelje? Ne budi tako misteriozan.

    Podeli s nama, ako već znaš nešto. Ali ne, ti si tu da plašiš ljude da iskažu svoje mišljenje. U tome i jeste problem danas u Srbiji! Zato se i protestuje!!!!

    Što volim te "dobronamerne" ljude....
  • @Velika razlika

    10.02.2019 03:03
    Vala jeste, lepse su cetnicke zastave i vesala od par zastava vojvodine, naprimer.
  • /

    10.02.2019 00:21
    /
    @Velika razlika
    zasto je vojvodjanski lokal patriotizam manje bitan od
    vaseg srpske ili berane patriotizma

    pa vi ste separatisti jer ovu zajednicu rasparcavate na krajinu, berane...
    a o vasem ispoljavanju genocida prema drugima da ne govorimo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.