Trojica privedena zbog napada na srpske vaterpoliste u Splitu

Splitska policija privela je jutros trojicu muškaraca koji se dovode u vezu sa napadom na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj rivi, a kod jednog od njih pronađen je i ukradeni dres.
Trojica privedena zbog napada na srpske vaterpoliste u Splitu
Foto: Screenshot
Kako se navodi u saopštenju policije, za jednim muškarcem se još traga, prenosi "Dalmatinski portal". Prema rečima portparolke policije Antonele Lolić, javnost će biti obaveštena o daljem toku istrage.
 
Policija nije imala težak zadatak da identifikuje napadače, budući da su na rivi mnogi građani telefonom snimali incident.
 
Četvorica vaterpolista Crvene zvezde napadnuta su u subotu popodne dok su sedeli u kafiću u Splitu. Trojica su pobegla sa rive, dok se četvrti od napadača spasao skokom u more. Aleksandar Kralj, koji je skočio u more, ima vidljive posledice frakture nosa, Dušan Vasić je zadobio udarce u leđa, a Miloš Maksimović u nogu metalnom šipkom.
 
Posle napada meč Regionalne lige između Mornara i Crvene zvezde je odložen, a vaterpolisti srpskog kluba jutros su doputovali u Beograd.
 
Hrvatska vlada sinoć je najoštrije osudila huliganski napad na srpske vaterpoliste, a premijer Andrej Plenković je o okolnostima ovog slučaja razgovarao sa ministrom unutraššnjih poslova Davorom Božinovićem i splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom.
 
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će Hrvatskoj biti uručena protestna nota zbog ovog incidenta.
  • letujem u Hrvatsko

    10.02.2019 14:44
    Letujem u Hrvatskoj. Uvek me uznemiri ovako nešto. Pročitala sam da je konobar javio huliganima da su u kaficu naši vaterpolisti a da su oni na sebi imali civilne jakne ispod kojih je konobar video klupsku opremu.
    Sad mi, a opet oni.....
  • Laloš

    10.02.2019 13:17
    A u policiji i u pritvoru će imati verovatno tretman heroja.
  • Армаггедон

    10.02.2019 12:21
    Храбра торцида.Јадно.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.