Nezaposleni ratni vojni invalidi iz ratova 90-ih imaju pravo na mesečna primanja

Vlada Srbije donela je Uredbu o pravu na mesečno novčano primanje za vreme nezaposlenosti ratnih vojnih invalida iz oružanih akcija posle 17. avgusta 1990. godine - od pete do desete grupe.
 Nezaposleni ratni vojni invalidi iz ratova 90-ih imaju pravo na mesečna primanja
Foto: 021.rs
Uredbom je predviđeno da oni imaju pravo na mesečno novčano primanje za vreme nezaposlenosti u iznosu 63 odsto od prosečne mesečne zarade bez poreza i doprinosa u Srbiji iz prethodne godine, počev od isplate za januar 2019. godine.
 
Pravo iz člana 1. ove uredbe ostvaruje se pod uslovima, na način i po postupku propisanom članom 51. (stav 1. i 2.) Zakona o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida i porodica palih boraca.
 
Iznos prava isplaćuje se i godišnje usklađuje na način propisan članom 71. tog zakona za pravo na naknadu za vreme nezaposlenosti, objavljeno je u "Službenom glasniku".
 
Stupanjem na snagu ove uredbe prestaje da važi Uredba o pravu na mesečno novčano primanje za vreme nezaposlenosti ratnih vojnih invalida od 5. do 10. grupe iz oružanih akcija posle 17. avgusta 1990. godine koja je doneta 2006. godine.
 
Uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije", odnosno 15. februara.
  • Latocki vladimir

    03.08.2020 06:40
    Ratni invalid ucesnik u ratu i
    Evo dosao je i peti medec a odgovora nema izgleda meni da jos nekom treba psihijatar......Nemam vise komentara u vezi mog slucaja..
  • Latocki vladimir

    30.07.2020 16:42
    Ratni invalid ucesnik u ratu i
    Nema odgovora
  • Latocki vladimir

    29.07.2020 22:18
    Ratni invalid ucesnik u ratu i
    Dali sam u sistemu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.