Otkazana dodela "Balkanskih nagrada" u Beogradskom dramskom pozorištu

Dodela "Balkanskih nagrada", najavljena za 21. februar na sceni "Rade Marković" Beogradskog dramskog pozorissta, koja je izazvala revolt glumaca tog teatra, otkazana je, potvrdio je Tanjugu vršilac dužnosti direktora BDP-a Slobodan Ćustić.
Više od 20 glumaca potpisalo je pismo u kome su naglasili da se iznajmljivanjem prostora za dodelu "Balkanskih nagrada" obesmišljava postojanje pozorišta i njegova misija, da se izneverava pozorišna publika, uz ocenu da je u pitanju manifestacija šunda, kiča i najgoreg ukusa kojoj nije mesto na sceni gradskog pozorišta.
 
Glumci su zahvalili na podršci koju su dobili, a jedan od potpisnika pisma Ivan Tomić, rekao je sinoć Tanjugu da je lično zadovoljan što je uprava čula glas glumaca i što je otkazala gostoprimstvo "Balkan awards".
 
"Mnogi ljudi, ne samo kolege, javljaju se na društvenim mrežama sa čestitkama. To mi govori da ljudi prepoznaju važnost borbe za svoju profesiju i da će možda u narednom periodu biti spremniji da se bore za istu", rekao je Tomić.
 
Pismo su, pored Tomića, potpisali i Paulina Manov, Nataša Marković, Vesna Čipčić, Ljubinka Klarić, Andrej Šepetkovski, Slobodan - Boda Ninković, Ivana Nikolić, Anja Alač, Jelisaveta Orašanin, Marko Živić, Milica Zarić, Vladan Milić, Slađana Vlajović, Sandra Bugarski, Milan Čučilović, Aleksandar Alač, Jadranka Selec, Jovo Maksić, Pavle Pekić i Lako Nikolić.
 
Upravnik BDP Slobodan Ćustić bio je stava da se radi "o komercijalnom iznajmljivanju sale u najam", jer, kako je naveo, "pozorište mora deo novca i samo da zaradi".
  • Seka Pers

    12.02.2019 08:58
    U medjuvremenu, očekujemo koncert Dare Bubamare u SNPu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija