Nijedno od petoro dece nije htelo da dođe po starijeg Vranjanca u bolnicu, podnete krivične prijave

Muškarac star 63 godine, koji je nekoliko meseci proveo na lečenju u vranjskom Zdrastvenom centru, privremeno je smešten u Prihvatnu stanicu za stare i napuštene u ovom gradu, jer nijedno od njegovo petoro dece ne želi da preuzme brigu o ocu.
Nijedno od petoro dece nije htelo da dođe po starijeg Vranjanca u bolnicu, podnete krivične prijave
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako navode "Novosti", ovaj Vranjanac najpre je lečen na Internom odeljenju, a zatim na Infektivnom. Potreba za njegovim lečenjem, kažu doktori, realno je prestala pre više od mesec dana, ali on je i dalje njihova briga, jer nema gde da ode.
 
"Pacijent je medicinski zbrinut i mi smo bili u obavezi da obavestimo socijalne službe. On nema zdrastvenu knjižicu, kao ni stalnu adresu boravka u Vranju", kažu u vranjskom Zdrastvenom centru.
 
Direktorka Centra za socijalni rad u Vranju Dragana Arsić kaže za "Novosti" da su njihove službe obavile razgovore sa članovima porodice ovog pacijenta.
 
"Mi smo razgovarali sa njegovom decom, ali su ona odbila da brinu o ocu, zbog čega su protiv njih, po zakonskom postupku, podnete krivične prijave", kaže Arsićeva. 
 
Direktorka Centra za pružanje usluga socijalne zaštite Ivana Tasić objašnjava da kada se utvrdi da je pacijent zdrav, onda se smešta u ovu ustanovu, što je juče učinjeno sa ovim čovekom, koji je, kako prenose "Novosti", poreklom Vranjanac, ali je jedan period života proveo u Sokobanji.
 
"Nažalost, ovo nije usamljen slučaj. Mi se trudimo da ljudima koji su kod nas smešteni pružimo uslove kakve bi imali u svom domu. Problem je, međutim, što većina njih jako pati za svojom decom", objašnjava Tasićeva.
 
Podsećamo, u novembru prošle godine, Vranje je potresla priča o slepoj i nepokretnoj baki, staroj 87 godina, koju takođe niko nije želeo da uzme iz bolnice, iako je majka šestoro dece. Ona se i danas nalazi u Prihvatnom centru u Vranju.
  • Kaćanka

    12.02.2019 23:02
    Čuj, stariji muskarac....ma, nemoj... a takav treba da rinta jos dve godine do penzije....ne lipsi magarce do zelene trave!! Treba pod hitno traziti da se u penziju ide sa 58 žene, muskarci 60!
  • @@Salamander

    12.02.2019 18:24
    Humanizam u ovom bezobraznom sistemu podrazumeva naivnost.
  • @Salamander

    12.02.2019 15:07
    Malo si ti naivan. Ne neguju se babe bez cvrstog ugovora, a pogotovo ne tudje babe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.