Brnabić: Kampanja Budućnost Srbije finansira se u skladu s ovlašćenjima predsednika

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da se kampanja "Budućnost Srbije" finansira u skladu s ustavnim ovlašćenjima Vlade i predsednika države.
Brnabić: Kampanja Budućnost Srbije finansira se u skladu s ovlašćenjima predsednika
Foto: Screenshot
Na pitanje novinara kako se finansira kampanja i da li se iz budžeta koriste sredstva i iz koje budžetske linije, ona je odgovorila da se "pravi tema od nečega što nije tema".
 
"Pitate me kako se finansira to da legitimno izabrani predsednik Srbije putuje po Srbiji i viđa se sa građanima i privrednicima", rekla je Brnabić.
 
Prema njenim rečima, "posao je predsednika, ako želi da odgovorno i ozbiljno radi kao što to čini Vučić, da ide svuda po zemlji i razgovara s građanima". Kako kaže, to je "suština i srž demokratije".
 
Brnabić je rekla da "ne zna kakvo je posebno finansiranje potrebno za obilazak i razgovor s građanima" i dodala da je "pohvalno što će obići više od sto lokalnih samouprava i razgovarati s građanima i privrednicima o njihovim problemima".
 
"U svakoj normalnoj zemlji predsednik Republike može i treba da razgovara sa građanima i ni u jednoj normalnoj zemlji ovo nije tema", rekla je premijerka i upitala da li bi se u Italiji, da predsednik obilazi zemlju, postavljalo pitanje ko finansira tu kampanju i razgovor s građanima.
 
"Finansira se u skladu sa onim što su ustavna ovlašćenja Vlade i predsednika", rekla je Brnabić. Dodala je da to "nije kampanja koja ima u sebi vatrometa i skupa sredstava", navodeći da se "u njoj koriste najosnovnija bina i ozvučenje".
 
Na insistiranje novinara koliko to košta, odgovorila je: "Pitate me za nešto što je posao predsednika Republike".
  • BOBA NS

    14.02.2019 11:49
    kampanja
    On moze dok je predsednik da organizuje kampanje ili sta god kao predsednik drzave, ali ne moze namoj racun da vodi horde za sobom i placa im dnevcine za to. Znaci, odluci da ide u Pancevo, nema problema, ali ne moze da za njim ide gomila autobusa koji se finasiraju iz budzeta. Da li neko do novinara ume da sroci parvo pitanje ????
  • mrva

    14.02.2019 07:57
    počinje da mi se gadi skoro kao vučić
  • Aleksandar

    14.02.2019 07:09
    Lako je razgovarati sa onima koje je omadjijao.Hajde preCednice dodji medj setace pa slusaj sta zdrava Srbija ima da kaze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija