Danas: Kreće TV K1 u ponudi Telekoma na broju jedan

U sedištu Adria medija grupe, gradi se nekoliko TV studija, a kako nezvanično saznaje "Danas", sa te adrese će od aprila početi da se emituje program televizije koja će se zvati K1.
Danas: Kreće TV K1 u ponudi Telekoma na broju jedan
Foto: Pixabay
Ona će biti u ponudi Telekoma, na broju jedan, što bi trebalo da predstavlja pandan SBB-ovom N1, piše ovaj list. To su, kako navode, nezvanične informacije do kojih su došli iz više izvora, jer ni Adria medija grupa, ni Telekom, nisu želeli da potvrde niti da demantuju da novi vlasnik Kurira Igor Žeželj pokreće televiziju koja će se emitovati preko državnog kablovskog operatera.
 
Predsednik NUNS-a Slaviša Lekić kaže da je priča o formiranju K1 televizije, novog poduhvata Adria medija grupe, izdavača Kurira, "samo malena puzla ovog medijskog horor mozaika".
 
– Da li iko danas ima dilemu zašto je Vučić onomad, "pod pritiskom naroda", odustao od prodaje Telekoma ili zašto je godinama trajala ona žestoka, prljava i bljutava bitka oko toga ko će više imati uticaja u Kuriru, vlast ili vlasnici? Izgleda da ni mašta Džordža Orvela, književnika proroka, nije bila toliko bezgranična: čak ni čovek koji je pre nekoliko decenija vrlo jasno sagledao ono što će se danas dešavati, nije mogao da predvidi da će postojati zemlja u kojoj će jedna vlast, jedne partije i jednog čoveka, beskompromisno kontrolisati kompletnu razmenu informacija, ne samo na medijskoj sceni, nego generalno u okvirima granica koje kontrolišu – ocenjuje Lekić za Danas.
 
Prema njegovim rečima, s obzirom da je pazario kablovske operatere Kopernikus, Radijus vektor i Avkom, "bilo bi sasvim u redu da se Telekom preimenuje u Avkom i tako i formalno ozvaniči totalnu medijsku opresiju od strane države". Komisija za zaštitu konkurencije objavila je juče da je odobrila Telekomu kupovinu i kablovskog operatera Masko iz Beograda.
 
Prema saznanjima beogradskog lista, osim K1, Adria medija grupa planira da pokrene još četiri kanala i to – ruska. Jedan će biti dečiji, dok će ostali biti informativni. Sve ove navode pokušali su, kažu, da provere kod vlasnika AMG Igora Žeželja, ali on nije odgovarao na pozive, niti na mejl.
 
O ulasku države u medije govorilo se i nakon što je Telekom prošle godine kupio kablovskog operatora Kopernikus za 195 miliona evra, a potom je vlasnik Kopernikusa, Srđan Milovanović, kupio TV Prvu i O2 za 180 miliona evra i time postao vlasnik dve televizije sa nacionalnom frekvencijom. On nije član SNS-a, ali je njegov brat Zvezdan Milovanović poverenik naprednjaka za Niš. Nezadovoljan poslovnom politikom, televiziju je napustio Ivan Ivanović, a medijski stručnjaci naglašavaju da se promena uređivačke politike i te kako vidi, pre svega u informativnom programu Prve koja po mnogima sada podseća na informativu Pinka.
 
Većinski vlasnik Telekoma Srbija je država koja poseduje 58,1 odsto kapitala, 20 odsto ima sam Telekom, a ostatak je u vlasništvu malih akcionara, građana i zaposlenih koji su dobili besplatne akcije.
 
Na pitanje da li je tačno da se priprema otvaranje televizije K1, koja će se emitovati na Telekomovom kablu, iz Telekoma Srbije su za "Danas" odgovorili da "nije tačno da kompanija Telekom Srbija planira da otvori televiziju K1", što nije bio odgovor na pitanje, jer je ono glasilo da li će se taj kanal emitovati na njihovom kablu, a ne da li oni otvaraju televiziju K1.
  • Slavica

    04.08.2023 15:40
    kablovske tv
    Meni je žao što ne mogu da gledam sve što me zanima,bez obzira na kojoj sam kablovskoj mreži...mislim da na svakoj ima nešto dobro i kvalitetno da se pogleda...zašto stalno neki uslovi i "ucjene"?
  • @Sever Srbije

    14.02.2019 13:41
    Isto mislim za Pink, Happy, Prvu - dno dna i antidrzavni, aktivno rade na unistenju naroda
  • zgoo

    14.02.2019 12:24
    Imate "Kodi" , besplatan software sa hiljadama kanala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija