Predlog da kazna za ubistvo umesto 15 bude 30 godina zatvora

Udruženje sudija i tužilaca u narednom periodu razmotriće da predloži Radnoj grupi za izmene i dopune Krivičnog zakonika, da za počinjeno ubistvo, kazna u budućnosti umesto dosadašnjih 5 do 15 godina bude od 5 do 30 godina zatvora, piše "Blic".
Predlog da kazna za ubistvo umesto 15 bude 30 godina zatvora
Foto: Pixabay
Ovo Udruženje u Radnoj grupi za izmene Krivičnog zakonika Ministarstva pravde ima dva člana - tužiteljku Mirjanu Jakovljević i sudiju Aleksandra Perišića, a oni će se, kako kažu za Blic, zalagati da se sankcije u zakonu drastično pooštre.
 
Prema njihovim rečima, oni su saglasni da se usvoji predlog MUP-a za uvođenje krivično delo pripremanja teškog ubistva.
 
"Međutim, za razliku od njih, smatramo da pripremanje krivičnog dela treba da se odnosi i za druga najteža krivična dela za koja je predviđena kazna zatvora preko 10 godina, a za druga krivična dela samo kada zakon izričito propisuje kažnjavanje i za pripremanje", navode oni.
  • teror u

    14.02.2019 11:49
    smrdistanu
    Kolike ce biti kazne za politicare bandite koji godinama pljackaju narod ove drzave ?
  • Logi

    14.02.2019 10:04
    zemlja ubica, a ne lopova
    Toliko se priča o ubistvu, teškom ubistvu, ubistvu na mah da ću pomisliti kako su nam to glavni oblici kriminaliteta, a ne korupcija i pronevera.
  • Clan biblioteke

    14.02.2019 09:08
    Protivprirodni blud
    ... je udruzivanje sudija i tuzilaca, kao policajaca i advokata, kao sudija i advokata,kao tuzilaca i advokata. Ovo "udruzenje" svojim nastankom potvrdjuje zakljucak, da u Srbiji javni tuzilac i nije stranka u postupku pred sudom,nego je to sve jedno i s t o !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija