Usvojeno: Jovina gimnazija je ustanova od posebnog značaja

Skupština Srbije usvojila je izmene više zakona iz oblasti obrazovanja kojima se omogućava uvođenje jedinstvenog informacionog sistema u prosveti.
Usvojeno: Jovina gimnazija je ustanova od posebnog značaja
Foto: 021.rs
Skupština je usvojila izmene Zakona o obrazovanju i vaspitanju, o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, kao i o učeničkom i studentskom standardu.
 
Rasprava i glasanje protekli su bez dela poslanika opozicije koji bojkotuju rad parlamenta.
 
Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je ranije da jedinstveni informacioni sistem u prosveti ima za cilj da se zaista dođe do ukupnog registra svih ustanova, zaposlenih i polaznika.
 
Skupština je usvojila izmene zakona kojima beogradska Matematička gimnazija i novosadska gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj" dobijaju status ustanova od posebnog značaja.
 
Usvojene su i izmene kojima se za drugi strani jezik u školama dobija ocena.
 
Menjanje propisa predviđa i promenu imena Defektološkog fakulteta koji če se zvati Fakultet za specijalnu edukaciju i i rehabilitaciju.
 
Skupština je usvojila i izmene Zakona o Srpskoj književnoj zadruzi, kojim se omogućava finansiranje te najstarije izdavačka kuće iz budžeta Srbije, što do sada nije bio slučaj.
  • Stanko

    14.02.2019 20:38
    Vec smo ostavili komentare ..
    @ GVojko , @ Marko
    14.02.2019 • 12:18
    zasluženo
    Zar ovakva info. ne zaslužuje komentare. Čestitke Gimnaziji. Bravo gimnazijalci.

    --------------------------------------------

    Vec smo ostavljali komentare na ovu vest :
    https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/207919/Gimnazija-Jovan-Jovanovic-Zmaj-dobija-status-ustanove-od-posebnog-znacaja.html


  • Marko

    14.02.2019 18:19
    Bravo. Tako i treba. Ponosan sam na svoju gimnaziju!
  • Joe

    14.02.2019 12:52
    Јединствена манипулација
    Врли нам министар, иначе (уколико не грешим), власник приватне образвовне институције (значи са "великим мотивом" да унапреди државне образовне институције), изјави: "... da jedinstveni informacioni sistem u prosveti ima za cilj da se zaista dođe do ukupnog registra svih ustanova, zaposlenih i polaznika.".
    По мом скромном мишљењу једини циљ тог система, као и оног електронског дневника је тај да се његовим партијским друговима омогући да уместо силног малтретирања око куповине и фалсификовања диплома, сада то све могу да ураде са једним "INSERT INTO..." или "UPDATE ... WHERE ID =..."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija