Srbiji od prodaje imovine SFRJ u Tokiju 5,8 miliona evra

Posle Titovog rezidencijalnog stana na Menhetnu, prodate su ambasada i rezidencija nekadašnje SFRJ u Tokiju, od čega će Srbija dobiti 5,8 miliona evra, pišu "Novosti".
Srbiji od prodaje imovine SFRJ u Tokiju 5,8 miliona evra
Foto: Pixabay
Ugovor o kupoprodaji ambasade i rezidencije nekadašnje SFRJ u Tokiju, na ukupan iznos od 14,7 miliona evra, potpisan je 31. januara, a novac koji po sporazumu o sekcesiji (39,5 odsto) pripada Srbiji, treba da "legne" na račun naše države do početka maja.
 
Nekretnina u Tokiju ima 1.726 kvadratnih metara i prostire se na 938 kvadrata zemljišta.
 
Srbija je već dobila skoro 3,5 miliona dolara od stana u Njujorku, a uskoro treba da bude refundiran i novac koji smo godinama ulagali za njegovo izdržavanje i to u iznosu od 3,2 miliona dolara, navode "Novosti". Taj stan je bio prazan od 1992. godine i mesečno je Srbiju koštao oko 14.000 dolara.
 
List piše da se nastavljaju i aktivnosti za prodaju tri preostala objekta - zgrada u kojoj je trenutno smeštena naša misija pri UN u Njujorku, ambasade u Bernu i Bonu. "Novosti" navode sa za sva tri objekta postoje konkretne ponude.
  • Pokojni Čika Franja

    18.02.2019 09:49
    sapienti sat
    *Srbiji - misli se, zapravo, na vlast. Ne ide ovaj novac ni republici, a ni građanima, već raznim tetkama iz Pržogrnaca (prim. čitaoca).
    Bilo bi dobro kad bismo mi, obični građani, znali gde će ovaj (i bilo koji drugi) novac da završi i kad bismo se svi zajedno pitali i odlučivali gde će biti uložen, kako sad, tako i u bilo kojoj drugoj prilici - ipak je to novac državljana Srbije... ovako mi je isto, kao da tog novca i nema
  • Novosađanka

    18.02.2019 09:42
    Da je i hiljadu dolara, te pare ne mogu da se trpaju u džepove vladajuće stranke. To može samo u zemlji gde vlast ne smeš da pitaš kako troši novac, a takav režim se zove diktatura.
  • /

    18.02.2019 08:34
    /
    da preformulisem: te pare ze jednu drzavu su...

    toliko kostaju neki projekti i sta onda?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija