Matična knjiga umrlih i birački spisak od danas su elektronski povezani

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave omogućiće od danas elektronsko povezivanje Matične knjige umrlih i Jedinstvenog biračkog spiska.
Matična knjiga umrlih i birački spisak od danas su elektronski povezani
Foto: Pixabay
Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je da je cilj "dostizanje najvišeg stepena ažurnosti, regularnosti i tačnosti podataka u Jedinstvenom biračkom spisku".
 
"Na dnevnom nivou referenti koji ažuriraju Jedinstveni birački spisak dobijaće informaciju koja lica su tog dana upisana u Matičnu knjigu umrlih i odmah po službenoj dužnosti donositi rešenja o brisanju tih lica iz Jedinstvenog biračkog spiska", rekao je ministar.
 
Uskoro će sa Jedinstvenim biračkim spiskom elektronski biti povezana i Matična knjiga venčanih, što će značiti da će, ako dođe do promene prezimena zbog venčanja ili razvoda, isti podatak automatski biti ažuriran i u Jedinstvenom biračkom spisku, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.
  • Kata

    20.02.2019 10:57
    Prethodni izbori
    Na prethodnim izborima, ja nisam dobila poziv, jer su me imali na spisku umrlih?
  • berolina

    19.02.2019 19:26
    pet godina
    MINISTARSTVO NE RADI NISTA ! ni ovaj ministar, ni njegova predhodnica, nisu IZBRISALI ni jednog-jedinog stranca iz "birackog spiska". provereno: redovno stizu "izborni" pozivi na nepostojece adrese...naravoucenije: srbijanski ministri su lenji i mnogo lazu. punkt.
    na hiljade otpustenih srpskih drzavljana, regularno preko konzulata/ambasada udaljenih hiljade kilometara od Beograda, ispunjavajuci SVE USLOVE, osim "brisanje iz spiska biraca", e to ne moze: gospodjica Ana Brnabicka je trazila LICNO I PERSONALNO obracanje za brisanje iz spiskaaaa....dalje se svira/bira SNS!?!
    tacno: sns-ovci brnabe li brnabe, do sudnjega dana - neka vam je laka bnaba.
  • IT

    19.02.2019 14:10
    Nećete nas prevariti
    Kao da je problem u SQL bazi oživeti nekog za vreme izbora...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija