"Vinča" u petak dobija direktora, Zlatko Rakočević jedini kandidat

Institut "Vinča" dobiće novog v.d. direktora u petak, 22. februara, kada je zakazana sednica Upravnog odbora, a jedini kandidat za tu funkciju je dosadašnji rukovodilac Laboratorije za atomsku fiziku (LAF) Zlatko Rakočević.
"Vinča" u petak dobija direktora, Zlatko Rakočević jedini kandidat
Foto: Pixabay
Na toj sednici biće usvojena ostavka dosadašnje direktorke Milice Marčete Kaninski, koja je neopozivu ostavku podnela nakon što je uhapšen njen suprug, zaposlen u Institutu, zbog sumnje da je primio mito.
 
Rakočević je za Tanjug potvrdio kandidaturu i naveo da je njegov jedini uslov da primopredaja dužnosti bude posle 1. marta, odnosno nakon predaje završnog računa.
 
Njegov specijalni savetnik u novom mandatu biće Ilija Plećaš, a i Rakočević i Plećaš su ranije bili direktori Instituta "Vinča".
 
U Ministarstvu prosvete kažu da se za "Vinču" traži čovek koji ima izvanredne rezultate u naučnom radu i iskustvo u rukovođenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija