Uskoro novi konkurs za medicinare koji žele posao u Nemačkoj

Novi konkurs za medicinske sestre i tehničare opšteg ili pedijatrijskog smera koji žele da nađu posao u Nemačkoj biće objavljen u martu, najavio je danas je nemački program "Triple win" koji je posrednik u odabiru kandidata.
Uskoro novi konkurs za medicinare koji žele posao u Nemačkoj
Foto: Pixabay
Na prethodnom konkursu je izabrano 50 kandidata koji će imati intervjue sa predstavnicima Nemačke centrale za rad sa strancima i stručno posredovanje, Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije i "Triple win" projekta.
 
Intervjui će se danas održati u Kragujevcu, a sutra u Beogradu. Kandidati koji budu izabrani biće obavešteni u roku od nedelju dana.
 
Projekat "Triple win" je u saopštenju istakao da kandidatima garantuje siguran put u Nemačku, s obzirom da svi nemački poslodavci takođe moraju da ispune uslove za učešće na projektu i ugovorom koji potpisuju sa projektom obavezuju se na ispunjenje svih obaveza. To se pre svega odnosi na zaključivanje radnog odnosa u Nemačkoj pod istim uslovima kao i za osobe koje već rade u Nemačkoj.
 
Minimalna zarada medicinskog osoblja koje posredstvom "Triple win" projekta odlaze u Nemačku sada je, pre nostrifikacije diplome, 2.000 evra bruto, a nakon nostrifikacije 2.400 evra.
 
Projekat "Triple win" se sprovodi na osnovu Sporazuma o posredovanju i privremenom zapošljavanju radnika, državljana Srbije u Nemačkoj, zaključenog 2013. godine. Ovaj projekat je za šest godina posredovao u odlasku u Nemačku 660 medicinskih i pedijatrijskih sestara i tehničara.
 
Prema oceni projekta, ta brojka je daleko od zabrinjavajuće, jer svake godine medicinske škole u Srbiji završi mnogo više srednjoškolaca, koji nakon diplomiranja ne mogu da se zaposle.
  • Veca

    21.02.2019 20:18
    Win win
    Bez posredovanja ove države, navedene plate su u Nemačkoj od 2.300 netto. Dakle, idite direktno, ne plaćajte ove lezilebovice.
  • V

    21.02.2019 19:32
    Drzavo... prokleta da si!

    Ko ce nas leciti!??
    Antivakseri ckveklom i belim lukom?!??

    Zaustavite to bre vise!!!!!

    Kakvo crno podsticanje odlaska??????
  • Nervirach al prvi

    21.02.2019 18:31
    Kako da unistis Nemacku? Posaljes mu nase medicinare. Proplakace.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija