Ružić: Predrasuda je da se zakoni u Srbiji ne primenjuju

Predrasuda je da se u Srbiji zakoni ne primenjuju adekvatno, a to dokazuju pobednici Nacionalnog takmičenja za najbolju praksu u primeni principa dobre uprave, rekao je danas ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Branko Ružić.
Ružić: Predrasuda je da se zakoni u Srbiji ne primenjuju
Foto: Medija centar Beograd
On je izjavio da su "nagrade pripale vizionarima koji rade u lokalnim samoupravama".
 
Nagrade za 2018. godinu od po 3.000 dolara u kategorijama efikasnosti i delotvornosti, transparentnosti i javnosti u radu, odgovornosti i vladavini prava, kao i ravnopravnosti i odsustvu diskriminacije, pripale su gradskoj upravi Novog Pazara, opštinama Ruma i Vlasotince i gradskoj upravi beogradske opštine Vračar. Osam opština je dobilo posebna priznanja.
 
"Država je donela Zakon o e-upravi koji je primenila uprava Novog Pazara i uvela e-pisarnicu preko koje građani podnose predstavke", rekao je Ružić.
 
Dodao je da je Ruma efikasno sprovela Zakon o lokalnoj samoupravi koji propisuje da se građani konsultuju oko toga gde i šta graditi novcem iz budžeta.
 
Tim zakonom je, kako je rekao, omogućeno i da se lokalne samouprave udružuju što su sprovele u praksi opštine Vlasotince i Bojnik i gradnjom azila rešile problem napuštenih pasa.
 
"Da su svi gradjani podjednako važni pokazala je beogradska opština Vračar koja realizuje strategiju unapredjenja pristupačnosti za osobe sa invaliditetom", naveo je Ružić.
  • Joooj

    22.02.2019 20:59
    Jooj
    Mladi covece...da li ti sebe cujes i gde mislis da zivis? ...imas li ti neku drugu dimenziju?
  • @

    22.02.2019 14:22
    Vlast je sklona predrasudama... i promašivanju teme.
  • Šta?

    22.02.2019 12:52
    @Светозар Милетић
    Šta hoćete da kažete, da u Srbiji ne postoji nijedno vanbračno dete?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.