Ubio predsednika Auto-moto saveza Srbije, pa izvršio samoubistvo

Predsednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija (42) ubijen je u pucnjavi koja se oko 14:30 časova dogodila u sedištu tog preduzeća u Beogradu.
Ubio predsednika Auto-moto saveza Srbije, pa izvršio samoubistvo
Foto: Screenshot
U Butuliju je pucao generalni sekretar AMSS-a Predrag Ðurđev (42), koji je potom izvršio samoubistvo.
 
Teško povređeni Butulija prevezen je u Urgentni centar na reanimaciju, gde je podlegao povredama, potvrđeno je u Urgentnom centru.
 
Jedna devojka je povređena kada je u panici iskočila kroz prozor.
 
U ovom trenutku ne zna se šta je motiv ove tragedije, ali prema izjavama očevidaca Đurđev je bio u nervnom rastrojstvu.
 
Mirko Butulija, koji je ubijen, na mesto prvog čoveka AMSS došao je jula 2014. godine.
 
Butulija je prvi sa Balkana bio član Upravnog odbora FIA Regije 1, jedne od četiri regije koje čine Međunarodnu automobilsku federaciju (FIA), koja obuhvatajući nacionalne automobilske organizacije iz zemalja Evrope, Afrike i Bliskog Istoka ujedno čini i najveću regiju ove federacije. 
 
Butulija je bio i predsednik rukometnog kluba "Crvena zvezda", a od 2014. godine i potpredsednik Rukometnog saveza Srbije. 
 
Sportski savez Srbije izabrao je 2018. godine Butuliju za potpredsednika svoje Skupštine. 
 
Mirko Butilija bio je član Upravnog odbora Udruženja Trebinjaca "Jovan Dučić" i predsednik moto kluba "Stara Hercegovina".
  • ns ja

    25.02.2019 10:08
    Samo nek se heftaju kriminalci i narkodileri i bagra! To što su ovi upakovani u državne funkcije i pozicije, ama baš ništa ne znači! ČU, nosio pištolj, i jedan i drugi!? Ma nemoj, pazi bogati, na radno mesto!? Pa gde bre oni to "rade"? Ako mi ne znamo oni su jako dobro znali pa se u skladu sa svojim radnim mestom i naoružavali!!! Eto ko nam sedi na zaslužnim mestima
  • xx

    24.02.2019 10:05
    Ko je opozicijskim botovima platio da smaraju za Horgos svih 64 bota konstantno smara nek preusmere malo na Rumuniju i Bugarsku napravicete zastoje.
  • PetarPP

    24.02.2019 00:12
    Zvali su me pre par dana iz neke firme koja nudi pomoć na putu, obratili su mi se imenom i prezimenom. Mogu samo da nagađam da je neko iz AMS, čiji sam član, prodao naše podatake.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.