Održan protest "Jedan od pet miliona" u Beogradu, govorile Marija Lukić i Marinika Tepić

Još jedan protest "Jedan od pet miliona" protiv aktuelne vlasti na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem održan je u Beogradu.
Održan protest "Jedan od pet miliona" u Beogradu, govorile Marija Lukić i Marinika Tepić
Foto: Printscreen
Građani su pokušali da na zidove Terazijskog tunela zalepe nalepnice sa neispunjenim obećanjima predsednika Aleksandra Vučića, ali nisu uspeli u tome jer je, kako veruju, nešto "urađeno sa zidovima".
 
Okupljenima su se na početku protesta ispred Filozofskog fakulteta obratile samostalna poslanica Marinika Tepić i Marija Lukić bivša sekretarica predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke koga su ona i još nekoliko žena optužile za seksualno uznemiravanje.
 
Bivša sekretarica predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke, kojeg je nekoliko žena optužilo za seksualno uznemiravanje, Marija Lukić rekla je da njena borba nije politička, već da je borba za dostojanstvo, čast i pravdu.
 
"Posle svih pretnji ovo je borba za goli život i sve Marije u Srbiji", kazala je Marija Lukić obraćajući se okupljenima na protestu i dodala da ako ne nadje pravdu u Srbiji da će ići makar peške do Strazbura i da neće odustati.
 
Poručila je da je "lažni car Jutka - go", navodeći da nije dovoljno to što je na silu podneo ostavku na mesto predsednika opštine Brus, već da mora da odgovara i krivično.
 
"Da li se u Srbiji zna koliko je puno Marija i Jutki. Ne znam da li sam hrabra, ali znam večeras da nisam sama kad vas vidim koliko vas je tu", rekla je Marija Lukić i zahvalila građanima i građankama na pruženoj podršci.
 
Poslanica Marinika Tepić poručila je predsedniku države Aleksandru Vučiću da neće stati dok ga ne pobede i ne oslobode zemlju od njegove vlasti.
 
"Oslobodićemo zemlju od vas koji ste je zarobili. Pobedićemo vas, nećemo stati", kazala je Marinika Tepić obraćajući se okupljenima ispred Filozofskog fakulteta.
 
Ona je Vučića pozvala na duel na Radio-televiziji Srbije sa njom i Marijom Lukić kako bi mu objasnile kako on štiti ženska prava.
 
"Ako se bojiš muškaraca hajde na duel sa mnom, hajde sa Marijom Lukić. Dodji na RTS da ti objasnimo kako vi štitite ženska prava. Izađi Vučiću na crtu kad se već toliko hvališ da se nikoga i ničega ne bojiš na svojim karavanima širom Srbije", kazala je Marinika Tepić.
 
Posle održanih govora okupljeni su krenuli u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama. Okupljeni građani se kreću Uzun Mirkovom, Pariskom ulicom, Kneza Sime Markovića, Pop Lukinom, Brankovom, Terazijskim tunelom, Svetogorskom, Takovskom, do Trga Nikole Pašića.
 
Tema ovonedeljnog protesta u Beogradu "Ulicama laži Aleksandra Vučića", a organizatori su u skladu sa tim pripremili 100.000 nalepnica sa "lažima" predsednika države. Učesnici protesta pokušali su da zalepe nalepnice na zidove Terazijskog tunela, ali su one uglavnom padale.
 
Koordinatorka protesta Jelena Anasonović saopštila je okupljenima da su je redari obavestili da je nešto urađeno sa zidovima tunela, tako da nalepnice ne mogu da se zalepe.
 
"Ali mi ćemo odogovoriti na njihovu bahatost i izlepićemo grad kuda prolazimo", kazala je ona i poručila okupljenima da nalepnice ne lepe na automobile i izloge, jer je to privatna svojina građana koja nije meta protesta, već je meta kako je rekla "Aleksandar Vučić i njegove laži".
 
Rekla je i da vlast može da čisti zidove od nalepnica, ali da nikada neće moći svoj obraz.
 
Okupljeni su kod tunela između ostalog uzvikivali "Vučiću, lopove", duvali u pištaljke i vuvuzele.
 
Na čelu kolone demonstrana pored velikog transparetna "Jedan od pet miliona" bila je i slika Aleksandra Vučića sa dugim nosem.
 
 
Građani u koloni su držali transparente "Mi smo uz narod, ne uz bivše i sadašnje lopove", "Zbog slobode", "Probudi se", "Ustani Srbijo", "Poštujte zakon", ""Stop bankarskom teroru", "Radnici robnih kuća su uz vas", kao i druge.
 
Građanima se delio list "Danas", a puštala se i muzika sa razglasa.
 
Protesti se četvrtkom, petkom i subotom održavaju i u drugim većim gradovima u Srbiji, među kojima su Niš, Novi Sad, Kragujevac, Čačak, Smederevo, Negotin, Šabac, Trstenik, Kruševac, Vranje, Subotica, Pančevo, Užice, Gornji Milanovac.
 
  • Kuglager

    03.03.2019 09:08
    Da, da, sa Sergejom do apsolutne pobede.

    Ništa od ove revolucije, ne postoji jasan politički plan niti postoji pravi lider koji bi poveo ljude do promena. Nema ispaljenih gumenih metaka, nema suzavca, nema prevrnutih i zapaljenih automobila.....
    Sve ove šetnje su ništa bez prave namere da se menja vlast.
  • V

    03.03.2019 06:43
    čudno u NS
    nažalost, u Novom Sadu mnogi protestuju (kao što je neko rekao) uz 3 prsta, a u BG evo imamo prave građanske proteste, kako bi trebalo. Bravo za Mariniku i Mariju
  • Мунгос

    03.03.2019 02:02
    Колико видим, Мариника Тепић је крупним корацима закорачила у Пет милиона.
    Штета да се то не објави.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija