Radnici Laste u Mladenovcu štrajkuju glađu zbog niskih plata

Sindikat Sloga saopštio je danas da oko 50 radnika Saobraćajnog preduzeća "Lasta" u Mladenovcu već drugi dan štrajkuje glađu zbog, kako se navodi, malih zarada i neizvesnosti oko radnih mesta i budućnosti firme.
Radnici Laste u Mladenovcu štrajkuju glađu zbog niskih plata
Foto: Pixabay
Sloga je u saopštenju navela da su u štrajk gladju juče stupili vozači i mehaničari iz pogona u Mladenovcu i da su im se jutros priključili i radnici "Laste" iz pogona u Smederevskoj Palanci i Barajevu, nezadovoljni "veoma niskim zaradama za svoj rad koji je često veći od 200 časova mesečno i zato što voze autobuse koji su neispravni i ispadaju iz saobraćaja". 
 
Dodaje se da su štrajkače u mladenovačkom pogonu "Laste" danas posetili predsednik Udruženih sindikata Sloga Željko Veselinović i predstavnici Svetske federacije sindikata i Sindikata turističkih radnika Grčke koji su radnicima obećali podršku i "internacionalizaciju njihovog problema ukoliko on ne bude rešen u narednim danima".
  • Strahinja

    03.03.2019 20:43
    Divlji Zapad
    To ono kao u emisiji top liste nadrealista iz 90-ih godina kada reporter ulazi u fabriku i pita jednog od radnika"Koliko dugo niste primili platu" a ovaj kaze"14 godina".

    To je bila 95-96 godina pre vise od 25 godina.U 2019-oj sve je isto u Srbiji.Apsolutno sve.

    Samo je narod stariji i dementniji.

    https://www.youtube.com/watch?v=xReG0xtsn2Q

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.