U toku istraga kako su se trošile pare iz zelenog fonda Ministarstva zaštite životne sredine

Uprava kriminalističke policije preispituje raspodelu novca iz zelenog fonda Ministarstva zaštite životne sredine, piše "Blic".
U toku istraga kako su se trošile pare iz zelenog fonda Ministarstva zaštite životne sredine
Foto: Pixabay
Kako dodaje list, preispituje se i moguće nameštanje poslova kompanijama čiji su vlasnici, tvrdi list, bliski sa ministrom zaštite životne sredine Goranom Trivanom.
 
"Blic" navodi da inspektori UKP "češljaju papire" ne samo Ministarstva već i Gradskog sekretarijata za zaštitu životne sredine Beograda, na čijem je čelu Trivan bio do juna 2017. godine, ali i kompanija "koje su pod sumnjivim okolnostima dobijale unosne poslove i istražuju da li je bilo korupcije".
 
Trenutno se, dodaje "Blic", proverava način raspodele 55 miliona dinara iz zelenog fonda za studije i projekte vezane za podsticaj obrazovanih i istraživačkih institucija u oblasti zaštite životne sredine.
 
Takođe, kako se navodi, istražuje se dodela, posla sanacije i remedacije kontaminirane lokacije TO Novi Beograd, najskupljem ponuđaču "Brem Group". Kako objašnjava list, reč je o 416 miliona, koliko je plaćen ovaj projekat 2016. godine, a novac je izdvojio gradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine, na čijem je čelu tada bio Trivan.
 
"Ova kompanija je jedna od onih koje učestalo dobijaju poslove u vezi sa saniranjem i zbrinjavanjem otpada, a navodno je razlog za to poznanstvo vlasnika sa ministrom Trivanom", piše "Blic".
 
Predstavnici "Brem Groupa" potvrdili su za list da UKP preispituje posao vezan za TO Novi Beograd.
 
"Mi smo dali izjave i dostavili smo im svu dokumentaciju u vezi sa tenderom i odgovorno tvrdimo da smo sve poslove, uključujući i ovaj za TO Novi Beograd, dobili na osnovu referenci svoje firme, a ne poznanstva sa ministrom Trivanom. Da nije tako, preostale dve kompanije koje su učestvovale na tenderu bi se žalili", rekli su u "Brem Groupu".
  • Nemanja

    07.03.2019 13:42
    haos
    Nismo ni svesni koliko smo otrovani i zatrovani, uvek iste firme sa sumnjivim tehnologijama koje dobijaju dozvole bez ikakvih papira, a još im dajemo pare da nas truju!!! Dokle?!
  • AleksandarVojvođanin

    07.03.2019 10:46
    Ne mozemo im nista!
    Istorijska sansa nam se pruzila u noci 5 na 6-i oktobar 2000-e! Cim smo dozvolili "mutavom" novoizabranom i njegovoj klerofasisticko-naci bandi da "nema revansizma", samo su se reinstalirali i nastavili tamo gde su nakratko zastali. Ko god se docepa vlasti u Srbiji, moze da radi sta hoce, jer nemamo sudove i sudije i tuzioce koji su istinski nezvisni od izvrsne vlasti i diktature vladajuce politicke oligarhije! Koren svih nasih problema je mogucnost politickog i finasijskog uticaja na pravosudni sistem!
  • NSrdjan

    07.03.2019 10:30
    Resor ministra Trivana su i mini hidrocentrale koje se grade na sve strane, iako se dokazano da narusavaju prirodne ekosisteme. Mozda bi i tu trebalo ispitati da li ima korupcije? Nisam cuo da se ikad oglasio protiv ovoga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.