Izricanje presude za ubistvo Slavka Ćuruvije 5. aprila

Suđenje za ubistvo Slavka Ćuruvije je završeno, a izricanje presude zakazano je za 5. april, za 10 sati.
Izricanje presude za ubistvo Slavka Ćuruvije 5. aprila
Foto: Pixabay
Suđenje je počelo u Specijalnom sudu u Beogradu u junu 2015. godine, a za ubistvo su optuženi bivši načelnik resora Državne bezbednosti Radomir Marković, načelnik beogradskog centra DB-a Milan Radonjić, glavni obaveštajni inspektor u Drugoj upravi resora Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava tog resora Miroslav Kurak.
 
Optuženi Romić i Radonjić uhapšeni su 13. januara 2014. godine i od tada su u pritvoru, Marković izdržava kaznu od 40 godina zatvora, a Kurak je u bekstvu.
 
Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. godine u Svetogorskoj ulici u Beogradu, a tokom procesa optuženi su negirali navode optužnice.
 
Po optužnici, Ćuruviju je ubio Miroslav Kurak, a saučesnik mu je bio Ratko Romić koji je drškom pištolja udario njegovu suprugu Branku Prpu u glavu. Kako se navodi u optužnici, Ćuruvija je ubijen zbog "javnog istupanja u zemlji i inostranstvu i kritike nosilaca političke vlasti, mogućnosti da utiče na javno mnjenje i delovanje opozicionih društvenih snaga, radi očuvanja postojeće vlasti".
  • Pravda

    07.03.2019 20:55
    A sta cemo sa tim sto trenutna vlast upravlja resorom DB? Kad ce u ovoj zemlji neki politicar da odgovara za nesto?!
    Drzavnoj bezbednosti nije smetao Ćuruvija,nego kako i pise,tadasnjoj vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija