Ministarstvo pravde radi na formiranju elektronske oglasne table suda

Ministarka pravde Nela Kuburović navela je danas da resorno ministarstvo radi na formiranju elektronske oglasne table suda, kako bi građani preko interneta mogli da vide sve informacije u vezi sa nekim njihovim sporom.
Ministarstvo pravde radi na formiranju elektronske oglasne table suda
Foto: Screenshot
Kako se navodi u saopštenju Ministarstva pravde, Kuburović je sa direktorom USAID-a u Srbiji Majkom de le Rosom danas razgovarala o zajedničkim aktivnostima ministarstva i USAID-a.
 
Sagovronici su se saglasili da USAID kroz svoje projekte kontinuirano podržava unapređenje vladavine prava i borbu protiv korupcije, kao i unapredjenje rada pravosudja u Srbiji.
 
Kuburović je rekla da je jedan od takvih projekata i projekat "Vladavina prava", kojim je podržana izrada prvog radnog teksta nove Nacionalne strategije unapredjenja rada pravosuđa u Srbiji za naredni petgodišnji perod, sa posebnom pažnjom na jačanje kapaciteta Državnog pravobranilaštva.
  • @

    08.03.2019 09:05
    Vladavina prava treba da počiva na međusobnim obligacijama, nasuprot jednostranim.
    Sudski e-Portal na kojem bi građani mogli da se informišu o detaljima svojih sporova je u duhu međusobnih obligacija.

    Sudska e-OglasnaTabla nije u tom fazonu jer podrazumeva jednostranu vladavinu prava - Sud se oslobađa obaveze uručivanja (slanja) pismena, pa i e-pismena; dovoljno je da se ista "oglase", a svaki građanin se materijalno i krivično obavezuje da redovno prati i sanja sudsku e-OglasnuTablu da ne bi propustio eventualne rokove.

    Bojim se da ćete, pozivajući se na "vladavinu pava", uvesti još jednu "zloupotrebu subjektivnog prava".

    Zašto sam u obavezi da plaćam porez na imovinu pre nego što dobijem "račun" (rešenje) kako bih izbegao kamate? Zašto moram da platim Žalbu po greški poreske uprave? Zašto moram da plaćam usluge koje ne koristim (npr. RTS pretplata, Odžačarina)?
  • Advokat

    08.03.2019 07:53
    Cemu adreasa stanovanja
    Cemu licna karta i adresa u njoj ako cemo komunicirati preko mreza i racunara a vise od pola nacije elektronski nepismeno. Imam ja jedan dobar predlog. Ako onaj koga sud trazi nece da primi poziv,nalepite mu poziv na vrat stana i slikajte kucni broj i ulazna vrata kao i postansko sanduce,isto kao sa parking kartama na sofersajbni.Nema onda laganja ni od strane tuzenog ,ni od strane suda ali ni od strane vestaka. Tako ce i dostavljac suda realno platu zaraditi a ne da sede po kafanama a posle narod i sud da muci muku. Jedina investicija je da svaki sud kupi dva tri foto aparata sa blokiranim karticama,koje se ne mogu brisati i odstampan poziv suda na hartiji i samolepivoj foliji,jedan u sanduce ili na ruke a drugi na vrata stana ako nije hteo da primi. Na takav nacin imate dokaz 100% sa tacnim vemenom i datumom urucenja poste.
  • Nesa

    08.03.2019 03:59
    Ah
    @Joc

    Srbija je Antisistem. U njemu je sve naopako jer je tako propisima uredjeno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija