Savet za nacionalnu bezbednost zasedao zbog platforme Prištine

Platforma Prištine je treći i završni udarac dijalogu, izjavila je premijerka Ana Brnabić nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.
Savet za nacionalnu bezbednost zasedao zbog platforme Prištine
Foto: Screenshot
Sednicu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao nakon usvajanja platforme. Premijerka je navela da je taj dokument suprotan zdravom razumu, kao i da će "reakcija Srbije biti, kao i uvek, odmerena".
 
Brnabić je prenela da je zaključak sednice da je bez sumnje usvajanje ovakve platforme treći završni udarac dijalogu Beograda i Prištine. 
 
"Prvi udarac bilo je nepoštovanje Briselskog sporazuma od strane Prištine. Danas je 2.149 dana od kada je potpisan Sporazum, a Priština nije uradila ništa, nije implementirala nijedno slovo tog dokumenta. Ne postoji ništa od Zajednice srpskih opština, što je bila jedina obaveza Prištine i kičmeni stub sporazuma", objasnila je. Drugi udarac, kako je rekla, bilo je uvođenje taksi na robu iz Srbije i BiH, a Priština je dala jasnu poruku i EU i SAD da one neće biti ukinute.
 
Sastanku su prisustvovali i šef BIA Bratislav Gašić, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Milan Mojsilović, kao i direktor Policije Vladimir Rebić.
 
Predsednik Udruženja kidnapovanih i ubijenih na KiM Simo Spasić, nadomak Predsedništva, transparentom je pozvao srpske vlasti na zaustavljanje dijaloga s "vođama OVK".
  • Georg

    09.03.2019 14:45
    Prisustvovao idiot violina. Pa zar on nije na vojnoj obuci ???
  • Predstavnik?

    08.03.2019 20:37
    @Nora
    Imate li vi neki dokument koji potvrđuje vaše vlasništvo nad Novim Sadom i Vojvodinom, ili koji potvrđuje da su vas građani Vojvodine izabrali da ih predstavljate?
  • tetka

    08.03.2019 15:29
    Da li je Vulin prisustvovao ili ga desetar nije pustio sa vojne obuke ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija