Đilas osniva Stranku slobode i pravde

Buduća politička partija Dragana Đilasa, jednog od osnivača Saveza za Srbiju, zvaće se Stranka slobode i pravde, piše list Danas i navodi da će najdalje do kraja marta obelodaniti osnivanje ove nove organizacije.
Đilas osniva Stranku slobode i pravde
Foto: 021.rs
Prema rečima sagovornika ovog lista, ta partija će nastati spajanjem Zelene ekološke stranke - Zeleni Dejana Bulatovića, Levice Srbije Borka Stefanovića, više grupa građana širom Srbije, kao i pojedinaca koji ne pripadaju nijednoj organizaciji. 
 
Đilasova organizacija će, prema planu, automatski postati deo i osnivač Saveza za Srbiju, jer je tako previđeno prilikom osnivanja Saveza i tako piše i u Statutu ove političke organizacije, a zalagaće se za svih 30 tačaka iz programa SZS, iznosi list saznanja. 
 
Iako je Đilas osnivanje stranke najavio za februar, to se nije dogodilo, jer su počeli građanski protesti, navodi list.
 
Kako je ovom listu rečeno, očekuje se da vrlo brzo ili do kraja marta Đilas i njegovi bliski saradnici obelodane osnivanje nove partije na političkoj sceni. 
  • Student

    09.03.2019 22:05
    Dosta vise ljudi!! Cele zivote provodite na visokim funkcijama, nista ne resavate. Treba doneti zakon da se bavljenjem politikom svako moze baviti maksimalno 5-6 godina i cao.
  • Gari

    09.03.2019 20:11
    ima para
    To sve znači da u državnoj kasi ima para i treba je isprazniti ....nebi se oni toliko cimali da para nema,a ako se Đilas nije obogatio interesuje me baš ovaj novi zakon imovine hoćeli obuhvatiti te face koje su se obogatile na račun naroda....neverujem samo će raja da nadrlja nije to premijerka izmislila da bi takvima naškodila nego da se uzme narodu i ono malo što ima...svaka vam čast i sve da vas je sramota i Đilasa,Kostića,Miškovića,Matijevića,i ostalih vampira koji su isisali život ovom narodu a ovakva politika ih je iznedrila i uzgojila jako ali jako kandi nešto iza ćoška.
  • ua zuti!

    09.03.2019 19:31
    Slobode i prava!
    Wau, hebote! Onesvesticu se od uzbudjenja! Kakav svez koncept iz usta najvece lopine jos od turskog dahije Kucuk Alije. Koje pravo? Kakva sloboda? Pozaposljavali ste sve svoje partijske i kretenski nakot, a bome i dobar deo komsiluka u SVE novosadske firme. Eno ih i danas tamo. Zvizde ko kupus. Ne smeju da pisnu, da ne bi dobili po usima jer su preleteli ni sami ne znaju kako. Mladi naprednjaci vam mast vade. Ne volim sns, a vas se gadim. Uzgred dogorela vam je, zora svice....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija