Slučaj još uvek pred sudom, a Stojani Veljković bageri kopaju pred kućom

Na delu Koridora 11 radi se punom parom. Jedina prepreka je kuća Stojane Veljković iz Boljevaca s kojom Javno preduzeće Putevi Srbije već tri godine vodi sudski spor.
Slučaj još uvek pred sudom, a Stojani Veljković bageri kopaju pred kućom
Foto: Pixabay
Iako sud još nije presudio, pred Stojaninom kućom juče su se pojavili bageri koji su oštetili deo ograde, iskopali ogromnu rupu, pa se vlasnica pita da li je sledeća na redu i kuća.
 
Već mesecima Stojana Veljković sa decom živi maltene na gradilištu, jer se njihov dom isprečio novom Koridoru 11. Otkako su prve mašine stigle, a za njima, kako tvrdi i pritisci i pretnje, 
 
Od 2016. u sporu je s Putevima Srbije zbog, objašnjava, nepravedno niske cene eksproprijacije. U međuvremenu, za njen slučaj se zainteresovao i predsednik Srbije lično, koji je zahtevao da joj se isplati pravična naknada za kuću i zemljište.
 
Priča Stojana za N1, ljudi iz Puteva su pokušali da je prevare, pa je postupak pred sudom nastavljen. Mislila je da će biti mirna do njegovog okončanja, međutim...
 
"Juče kad sam izašla u dvorište, videla sam dva čoveka, ušli su mi u moj posed, zaboli su kolac i dva bagera ispred kapije. I ja sam ih pitala ko im je dozvolio da uđu na moj posed, a on kaže: A koga smo trebali da pitamo?", kaže Stojana.
 
Pa valjda vlasnicu kuće, odgovorila je Stojana i zahtevala od radnika da odu, na šta su joj poručili da rade u interesu države.
 
"Ovo se sve kopa, kaže, ovde. Prvo, ko ti dozvoljava ti da mi obeležiš ovde ispred kapije i da mi kopaš? Pa gde ću ja? Ja sam jednu grobnicu sazidala, neću drugu. Šta to znači? Kaže, moramo da kopamo, tako nam je naređeno i to je to. Nećete vala moći", odlučna je ova žena.
 
Kako je moguće da se radovi izvode u njenom dvorištu i tik uz njenu kapiju, kada je sudsko poravnjanje i dalje u toku, Stojana ne zna, zna samo da to očigledno nikoga ne interesuje.
 
"Ja sam spremna, i ja i sin, da legnemo ovde i da damo svoje živote, ali da ne damo da uđu u moj posed. Dok se ne reši... Je l' i sam Zoran Drobnjak kaže, rešava se na sudu. Šta ovo znači", upitala je.
 
Dok prolazi kroz agoniju, Stojani utehu pružaju samo njena deca. Ćerka Ivana kaže da joj je teško da kroz sve ovo prolazi, ali da joj je majka velika inspiracija.
 
"Ne zato što je moja majka, nego zato što je jedna jako napaćena, iskrena žena, koja govori samo istinu i pravdu želi. Tako da ima potpunu moju podršku i mog brata i zahvalna sam joj jako i mnogo mi je drago što je imamo za majku", kaže Ivana Veljković.
 
Prema Stojaninim rečima, ovo je samo nastavak torture kojoj se ne nazire kraj, ali kaže, ne planira da odustane, pre svega zbog njene dece. Ona je ponovo izrazila želju da predsednik Srbije Aleksandar Vučić dođe ovde i da se uveri na koji način njegovi saradnici rade, misleći pre svega na direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka, kog najviše krivi za celu ovu situaciju.
  • @Magelan

    13.03.2019 09:42
    Ako joj nude mizernu cenu s kojom ne bi mogla da kupi negde normalnu kucu ili stan i ne treba da pristane! Tebi druze zelim da drzava sa bagerima dodje ispred jedine kuce i istera te napolje jer autoput ne sme da ceka, pojedinci nisu bitni! Nama treba iskoreniti pacenike kao sto si ti pored trulih politicara.
  • dule

    11.03.2019 10:35
    ha 11.03.2019 • 07:27
    Ono kad imas nešto što vredi sto dinara, nekom to treba pa ti ponudi duplo, tj. 200 da bi se to rešilo što bolje i jednostavnije, a ti provališ da mu jako treba, pa tražiš 1000 iako ti vredi 100, jer računaš može mi se... A onda dodju bageri...




    1) ko je taj ko određuje koliko nešto vredi?
    2) jesi li siguran da je ponuđeno 200?
    3) kad se tebi jedan dan bageri pojave na kapiji oćeš li kukati ili ćeš biti dosledan, sesti u prvi bager i izrušiti svoj dom?
  • ha

    11.03.2019 07:27
    Ono kad imas nešto što vredi sto dinara, nekom to treba pa ti ponudi duplo, tj. 200 da bi se to rešilo što bolje i jednostavnije, a ti provališ da mu jako treba, pa tražiš 1000 iako ti vredi 100, jer računaš može mi se... A onda dodju bageri...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija