Hitan nadzor u kragujevačkoj bolnici zbog smrti porodilje

Porodilja A.M. preminula je 2. marta nakon porođaja u Kliničkom centru Kragujevac, zbog čega je pokrenuta procedura unutrašnjeg stručnog nadzora.
Hitan nadzor u kragujevačkoj bolnici zbog smrti porodilje
Foto: Pixabay (ilustracija)
On bi trebalo da utvrdi sve činjenice i okolnosti koje su dovele do smrti pacijentkinje, saopštila je danas ta zdravstvena institucija.
 
Kako se navodi u saopštenju Kliničkog centra Kragujevac, radi se o porodilji koja je imala visokorizičnu trudnoću - urođena trombofilija, sklonost ka formiranju trombova u krvnom sistemu, višegodišnja lečena slabost štitaste žlezde - Hašimotova bolest, povišen krvni pritisak u trudnoći. 
 
Porođena je 2. marta u prepodnevnim satima i odmah posle porođaja, navodi se u saopštenju, došlo je do komplikacija u vidu šoknog stanja, koje je praćeno diseminovanom intravaskularnom koagulacijom (DIK). Takvo akutno stanje, navodi KC Kragujevac, podrazumeva gubitak gotovo svih faktora koagulacije u vrlo kratkom periodu i smrtnost je ogromna, preko 90 odsto. 
 
I pored učinjene pravovremene i opsežne reanimacije, kao i primene svih mera i lekova, nije bilo moguće da se smrtni ishod izbegne, saopštio je KC Kragujevac.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija