Bivši direktor Železnica Srbije i troje saradnika oslobođeni optužbi

Bivši direktor Železnica Srbije Milanko Šarančić i troje saradnika oslobođeni su danas optužbi da su zloupotrebom položaja oštetili to javno preduzeće.
Bivši direktor Železnica Srbije i troje saradnika oslobođeni optužbi
Foto: Pixabay
Pred Specijalnim sudom optužbi su oslobođeni i bivši pomoćnik direktora za vuču i vozna sredstva ŽTP "Beograd" Zoran Milićević, bivši pomoćnik direktora sektora za vuču i tehničku dokumentaciju u istom preduzeću Dragoslav Pejčić, zastupnik preduzeća "Korel" iz Londona i odgovorno lice u privatnom preduzeću "Sibeks" Milorad Čelebić.
 
Optužnica protiv njih podignuta je u decembru 2010. godine, a izmenjena je u junu 2016. 
 
Šarančić i ostali su bili optuženi da su ugovorili nabavku šest dizel električnih lokomotiva od Slovenačkih železnica i 10 dizel motornih vozila od švedske kompanije "Veden reil", a tužilaštvo smatra da je taj posao mogao da se obavi u Srbiji uz niže troškove. 
 
Današnja presuda je druga prvostepena presuda, jer je prvu, kojom je Šarančić bio osuđen na pet godina zatvora, 2015. godine ukinuo Apelacioni sud i naložio da se suđenje ponovi. Ponovljeno suđenje Šarančiću i ostalima okončano je sredinom januara.
  • /

    13.03.2019 19:23
    jel slučajno ovaj čekić deluje falusoidno ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.