Medijska koalicija: Šta je sa novim pravilnikom o sufinansiranju medijskih sadržaja?

Medijska koalicija saopštila je da zahteva od Vlade Srbije i drugih nadležnih tela da odmah obaveste javnost o tome šta se dešava sa novim pravilnikom za sufinansiranje medijskih sadržaja.
Medijska koalicija: Šta je sa novim pravilnikom o sufinansiranju medijskih sadržaja?
Foto: 021.rs
"Zbog neprihvatljivog odlaganja da se usvoji ovaj podzakonski akt, zaustavljeno je raspisivanje konkursa za medijske sadržaje, što predstavlja ozbiljan udarac medijima, pogotovo onim lokalnim i regionalnim", ističe koalicija u saopštenju.
 
Medijska udruženja i druge organizacije okupljene u Koaliciji podsećaju na to da se među oročenim zahtevima koje je Tim za dijalog uputio Koordinacionom telu Vlade Srbije za saradnju sa medijima nalazi i zahtev da se do 31. decembra 2018. godine, a u skladu sa preporukama novinarskih i medijskih udruženja, izradi i usvoji novi pravilnik o sufinansiranju javnog interesa u sferi javnog informisanja.
 
"Prema našim informacija, novi pravilnik se nalazi bezmalo dva meseca na mišljenju kod Republičkog odbora za zakonodavstvo, koji predstavlja organ Vlade Srbije", navodi Koalicija.
 
O tekstu pravilnika, odnosno o tome u kojoj meri su usvojene preporuke, Medijska koalicija kaže da će se izjasniti kada dokument bude usvojen i objavljen.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija