Advokatu Krajnoviću privremeno zabranjen rad

Upravni odbor Advokatske komore Beograda doneo je odluku kojom se privremeno zabranjuje bavljenje advokaturom Draganu Krajnoviću, advokatu iz Beograda.
Advokatu Krajnoviću privremeno zabranjen rad
Foto: Pixabay
Advokat Krajnović zastupao je očeve u brojnim procesima u kojima se majkama oduzimalo starateljstvo nad decom. Među tim majkama su i Marija Mali, bivša supruga Siniše Malog, Nataša Naletin, estradna umetnica Ivana Stamenković i Bojana Ivančević Zinaić.
 
U Advokatskoj komori Beograda za N1 kažu da je ova mera doneta na osnovu čl. 42. Zakona o advokaturi i to na predlog Disciplinskog suda AK Beograda jer je, kako navode, ocenjeno da Krajnović svojim postupcima otežava i onemogućava vođenje disciplinskog postupka koji je protiv njega pokrenut.
 
Kako se navodi, izrečena mera određena je jer je Krajnović u proteklom periodu na različite načine izbegavao da pristupi pred sud, a trajaće sve do okončanja disciplinskog postupka.
  • Vladimir

    20.03.2019 12:34
    Spin kao i obično
    Vest je sastavljena tako da se pomisli da je Krajinović oduzimao neko zagarantovano pravo nekome. Advokat je zastupao interese svojih klijenata i bio uspešan u tome za razliku od advokata suprotne strane. Starateljstvo je sud dodeljivao očevima na osnovu dokaza a ne advokat. Postupak zbog kojeg je suspendovan nema nikake veze sa tme što je uspešno radio svoj posao već se radi o povredi discipline i u kojem mu sudi disciplinski sud Advokatske Komore.
  • Deja Udruženje očeva

    12.03.2019 21:45
    Opet fali
    Nepotpune informacije dovode do pojave pretpostavke i predikcije. A eksploatacija ova dva pojma su osnov svih problema (što bi rekao jedan pametan čovek IM). Osnovnu stvar nije prenela ni N1 ni 021, zbog čega je ovaj advokat pozvan na Disciplinski sud AK Beograda? U ovoj vesti su zloupotrebljena imena osoba koje su izgubile ili dobile spor da bi javnost unapred donela presudu bez tužbe koja će se naknadno sastaviti. Politizacija ispolitizovanih postupaka, pleonazam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija