Početak gradnje auto-puta Beograd-Sarajevo od juna

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, razgovarala je danas s investitorom, projektantom i izvođačem radova na budućem auto-putu Beograd - Sarajevo o dinamici i početku radova na izgradnji deonice Sremska Rača - Kuzmin, kroz Srbiju, koja je planirana za jun ove godine.
Početak gradnje auto-puta Beograd-Sarajevo od juna
Foto: Screenshot
"Izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo važna je, ne samo za Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, nego i za ceo region. Naš strateški cilj je povezivanje s regionom, što uz ekonomsku i političku stabilnost i infrastrukturni razvoj znači i bolji život naših građana. Očekujem od svih vas punu posvećenost da se neophodna dokumentacija pripremi i radovi na deonici Sremska Rača - Kuzmin započnu u junu", rekla je Mihajlovićeva.
 
Komercijalni ugovor za izradu planova detaljne regulacije, projektovanje i izgradnju deonica auto-puta Beograd-Sarajevo između Vlade Republike Srbije, Javnog preduzeća "Putevi Srbije" i turske kompanije "Tašjapi", potpisan je 19. decembra 2018. godine u Beogradu, saopštilo je resorno ministarstvo.
 
Deonica Sremska Rača - Kuzimin duga je oko 17 kilometara, a vrednost radova iznosi oko 220 miliona evra, dok je deonica Požega - Kotroman duga oko 60 kilometara, a vrednost radova je oko 830 miliona evra.
 
Izgradnjom auto-puta Beograd-Sarajevo, Srbija dobija mogućnost da se poveže s evropskim Koridorom pet, koji povezuje Mađarsku, Hrvatsku i BiH, a BiH sa koridorima 10 i 11 unutar Srbije, odnosno sa auto-putem Beograd - Šid, kao i saobraćajnicom preko Požege.
 
Sastanku je prisustvovao Zoran Drobnjak, direktor "Puteva Srbije", koji su investitor projekta, Milutin Ignjatović, direktor Saobraćajnog instituta CIP, kao i projektant i predstavnik turske kompanije "Tašjapi", koja će izvoditi radove.
  • jatzans

    13.03.2019 06:55
    Kakva farsa i zamazivanje očiju. Veza sa koridorom 5 postoj preko auto-puta Beograd Zagreb.
  • ST

    13.03.2019 06:55
    Prvo zavrsite zapoceto. Malverzacije na sve strane,nece izvodjac da radi,makar i minimalno,ako mu se ne plati.
  • VladaN

    12.03.2019 21:46
    Ovi samo nešto...
    ...započinju. Hoće li išta završiti pošto i to što su “završili” propadne pa makar ne bilo korišteno. Koja nesposobna družina a tek ova precvala sa roze šlemom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija