Zoran Babić i dalje direktor Koridora Srbije

Iako je pre više od mesec i po dana vršilac dužnosti direktora Koridora Srbije Zoran Babić podneo ostavku, to još uvek nije zvanično evidentirano, piše "Danas".
I na sajtu Agencije za privredne registre i na portalu preduzeća navedeno je da on još uvek obavlja funkciju v.d. direktora, a kada će se sa tog mesta povući, ne zna se. Prema nezvaničnim saznanjima lista "Danas", pitanje njegove ostavke "prošlo je Skupštinu preduzeća", koju inače čini pet državnih predstavnika koje je imenovala Vlada.
 
Međutim, u kabinetu premijerke, kao ni u preduzeću Koridori Srbije, list nije dobio odgovor zašto još uvek nije imenovan novi vršilac dužnosti i kada će biti.
 
Babić je 1. februara, nekoliko dana posle saobraćajne nesreće u kojoj je poginula jedna žena, a izazvao ju je automobil u kome se on vozio, najavio da podnosi ostavku na funkciju direktora. To je istovremeno potvrdio i ministar policije Nebojša Stefanović, ali se ne zna tačno u kom svojstvu - kao ministar, potpredsednik Vlade ili je to saopštio kao stav Srpske napredne stranke.
 
Stefanović je tada izjavio da je to moralni čin Babića, jer on nije vozio i nema direktnu odgovornost za saobraćajnu nesreću. Ali, osim te odgovornosti, u javnosti se uveliko "vrtelo" to što "škoda superb" nije ni bila vlasništvo Koridora Srbije, već bugarske firme Trejs grup, angažovane na deonici Niš - Dimitrovgrad.
 
U Koridorima su tvrdili da je "uobičajena praksa u međunarodnim ugovorima u celoj Evropi i svetu" da izvođač radova mora da obezbedi nadzornom organu, u ovom slučaju Koridorima Srbije, opremu i vozila kojima će kontrolisati radove. Tvrdili su i da tek po okončanju posla, vozilo postaje vlasništvo investitora. To zapravo znači da se uz sve ono što na tenderu ponude kao cenu po kojoj će naplatiti radove, učesnici pristaju i da investitoru poklone automobil i opremu, što ne ulazi ni u kakvu evidenciju. 
 
Inače, za takvu praksu malo ko je i od stručnjaka u Srbiji čuo, a priču da tu nešto nije u redu, i da je to pravi razlog za ostavku, podgrejale su i spekulacije da je bugarska firma Trejs, zapravo u vlasništvu Dragoslava Kosmajca, što niko od nadležnih nije demantovao ni potvrdio.
  • ...

    14.03.2019 20:57
    sns bagra
    Kolko moras biti jadno ljudsko bice da ti je posao da lupas minuse na komentare cim se proziva neki mentol iz SNS-a? Bukvalno paraziti i sto je najtuznije cim ovi padnu sa vlasti to ce da rade i za sledece. A za Babica bukvalno ne znam sta bi rekao sem da mu je mesto u zatvoru al to se nazalost nikad nece desiti.
  • goxy

    13.03.2019 16:27
    I na kraju ko je kriv za poginulu zenu na rampi ?
    Sramota me sto delim vazduh sa takvima .
  • jason

    13.03.2019 16:03
    Bot - najniza klasa ljudskih bica .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.