Petrović: Izvršitelji rade isključivo po zakonu, greške prave građani

Izvršiteljka Snežana Petrović za RTS kaže da se u dosadašnjem radu pokazalo da izvršitelji posluju isključivo po zakonu, a da grešku prave građani jer ne primaju uredno rešenja o izvršenju i samim tim propuštaju rokove.
Javni izvršitelj je mlada profesija koja je formirana pre nekoliko godina i koja posluje isključivo po zakonu, rekla je Petrović za RTS.
 
"Mogu da govorim o pravilnostima i nepravilnostima javnog izvršitelja, kao što je ima u svakoj branši. Prema onome što smo pokazali u dosadašnjem radu, to je da isključivo poslujemo po zakonu", ističe Petrovićeva.
 
Podseća da Ministarstvo pravde vrši nadzor nad javnim izvršiteljima po službenoj dužnosti, po pritužbi građana ili po zahtevu Komore izvršitelja. 
 
"Građani mogu da podnesu prijavu na rad javnog izvršitelja, na pravilnost ili nepravilnost. Na primer, na oko 1.900 prijava koje su podnete Ministarstvu pravde, samo sedam je bilo osnovano", kaže javna izvršiteljka.
 
Na pitanje da li izvršitelj može da manipuliše obavezom dostavljanja rešenja o izvršenju, Petrovićeva tvrdi da ne može i da tu nema nikakve manipulacije. Objašnjava da kada javnom izvršiocu stigne rešenje suda o izvršenju u njemu piše ko će to izvršenje sprovoditi.
 
"Tog trenutka kad stigne rešenje o izvršenju, dužna sam da ga u isto vreme pošaljem i poveriocu i dužniku", ističe Petrovićeva.
 
Međutim, ističe da su građani ti koji prave grešku, jer ne primaju rešenja i samim tim propuštaju rokove.
 
"Drugo što može da bude neprijatno po dužnike je promena prebivališta. Mi se obratimo MUP-u koji kaže gde živi, ali se ispostavi da on živi na trećoj adresi. Za mene je to uredna dostava. Treba da se ponašamo uredno i da primamo pisma", napomenula je javna izvršiteljka.
 
Petrovićeva kaža da ima prostora za pregovore sa građanima i da je javnim izvršiteljima cilj da pomognu i poveriocima i dužnicima.
  • Roki

    18.03.2019 14:52
    često
    Često se pitam, odakle izlaze svi ovi ZLI likovi. Srbija je bukvalno mesto kojem vlada Sauron. Došli Orci i satrli sve redom i sad žderu, lome, kidaju, povraćaju... Pogledajte samo taj pogled... Sunce ti... ZLO jbt... ZLO
  • @Жоржо

    18.03.2019 09:57
    Posto nemas ugovor sa javnim preduzecem, pa nema osnove za naplatu pruzenih usluga, samim tim, nema osnova ni za pruzanje usluga...
    Sto dalje vodi do toga, da bi javna preduzeca trebala da prestanu da ti isporucuju struju, vodu, odnose smece, sve dok ne potpises ugovore sa njima...
  • Жоржо

    18.03.2019 08:46
    Приватни извршитељи
    Госпођа не говори истину. Јавни извршитељи нису добри људи. Треба их укинути. Судске одлуке о извршењу су противзаконите у случају комуналних услуга нема уговора са корисником, те самим тим ни основе за наплату. Комунална предузећа морају да потпишу уговор са корисницима услуга и тек после тога могу и да их наплате. Овако је услуга бесплатна.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija