Uhapšen napadač na aktivistkinju "Ne davimo Beograd" Kseniju Radovanović

Beogradska policija uhapsila je P. V. (42) osumnjičenog da je u noći između 8. i 9. marta u Kulturnom centru Grad vređao, a potom i fizički napao aktivistkinju Inicijative "Ne davimo Beograd" Kseniju Radovanović.
Uhapšen napadač na aktivistkinju "Ne davimo Beograd" Kseniju Radovanović
Foto: Pixabay
Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.
 
Aktivistkinja Kseniju Radovanović je fizički napadnuta na dodeli BeFem priznanja za doprinos feminizmu za 2018. godinu. Samo par sati pre napada, Ksenija je na pozornici primila nagradu za "Podršku feminističkim politikama".
 
Muškarac koji je napao aktivistkinju bio je na događaju na kom se incident dogodio u društvu glumca i lidera PSG Sergeja Trifunovića, rekla je Ksenija Radovanović u intervjuu za "Dojče vele". To je potom potvrdio i Trifunović, navodeći da je napadač bio u društvu njegovog poznanika.
 
U intervjuu za "Dojče vele", Ksenija Radovanović je objasnila da je udarac dobila nakon što je reagovala na "bahato ponašanje i verbalne uvrede nepoznatog muškaraca".
 
"On je najpre grubo prošao između drugarice i mene odgurnuvši nas. To je nešto sa čime se žene svakodnevno susreću, ali u tako divnoj večeri, u tako divnom okruženju, takvo ponašanje nisam očekivala. Zaista je štrčao. I ja sam ga zamolila da obrati pažnju, a on se samo nasmejao i otišao. Posle 15 minuta ja sam pogledala u pravcu grupe ljudi sa kojima je stajao, među kojima je bio i Sergej Trifunović. I kako sam se okrenula, on se meni obratio rečima: 'Šta gledaš ćorava', što je mene užasnulo. Ja sam zamucala, 'kako to misliš ćorava', jer imala sam naočare. On je ponovio: 'Šta je bilo, šta gledaš ćorava' i već mi se uneo u facu i dosta je to pretećim glasom rekao. Nisam znala šta da radim, imala sam u čaši malo vode i onda sam ga polila iznad glave tom vodom, nakon čega me je udario u glavu. Naočare su mi odlete dva metra, a i ja metar", izjavila je Radovanović.
  • Aki

    14.03.2019 19:37
    Sramota stvarno, nasilje se treba kazniti, svaka čast policiji na dobro obavljenom poslu! Sergej je krio svog prijatelja i samim tim je i njegov saučesnik...
  • NK

    14.03.2019 19:30
    Komentar
    Sergej stiti svoje drugove koje vidimo kako i sta rade i cime se bave
  • Janko

    14.03.2019 17:41
    .
    Ovaj sergej glumi neko nevinasce, i bravo za policiju treba da pohapse sve ove napadace

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.