Petorica uhapšena prilikom zaplene više od tone marihuane

Povodom zaplene 1,1 tone marihuane oglasio se i MUP, navodeći da je uhapšena petočlana kriminalna grupa.
Uhapšeni su Z.R. (1985) iz Bačke Topole, N.M. (1992) iz Lovćenca, M.T. (1980) iz Vrbasa, kao i N.G. (1991) i D.D. (1988) iz Beograda.
 
Prilikom pretresa dva kamiona u blizini graničnog prelaza Gradina, u posebno izrađenim šupljinama (bunkerima) u prikolicama pronađena je ukupno 1,1 tona marihuane spakovane u 706 paketa, upakovanih u velike putne torbe. Tom prilikom uhapšeni su N.M, M.T. i N.G, dok su u nastavku akcije u Vranju uhapšeni D.D. i Z.R, kod kojeg je pronađeno 12.000 evra i koji se tereti da je organizator ove kriminalne grupe.  
 
Uhapšeni se sumnjiče da su u dužem vremenskom periodu švercovali marihuanu iz Srbije, preko Bugarske, u Tursku. Drogu su nabavljali na Kosovu, a u kamione su je utovarali na jugu Srbije, skrivajući je u prikolicama. 
 
Kamione za krijumčarenje, kako se sumnja, obezbeđivao je organizator grupe Z.R. tako što ih je uzimao u zakup od transportnih preduzeća, a zatim ih je, sa drugim pripadnicima grupe, prepravljao izrađujući skrivene šupljine za transport marihuane. Nakon utovara, kamioni su kretali put Bugarske i dalje ka Turskoj gde je droga predavana kupcima.
 
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.
 
Kako je saopštila Uprava carina, u pitanju je najveća ikad zaplenjena količina droge u jednom mahu na srpskim graničnim prelazima. 
  • bizmismeni

    16.03.2019 16:24
    Nema dovoljno vutre u Turskoj, Grckoj, Bugarskoj, Albaniji pa pileci mozgovi dosli na genijalnu ideju da izvoze iz Srbije
  • ns

    16.03.2019 15:56
    ns
    Kome smeta jak izvoz? :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.