VIDEO: Dobio spor protiv firme i na posao se vratio na belom konju

Tri godine otkako je proglašen tehnološkim viškom i otpušten, Miodrag Stanković Uča se vratio na posao u Sportski centar "Čair", onako kako je i obećao - na belom konju.
Prvi radni dan i pauzu na novom-starom poslu, Stanković je u petak iskoristio da na konju koji mu je pozajmio niški "Zoo planet" dođe do "Čaira", ne bi li predao radnu knjižicu i zvanično se vratio na posao. To je učinio jer kaže da je Apelacioni sud potvrdio presudu Osnovnog suda prema kojoj je SC "Čair" dužan da ga vrati na posao, pišu Južne vesti.
 
Podseća da je otkaz dobio pre tri godine - proglasili su ga tehnološkim viškom u 62. godini života, kada je imao 36 godina radnog staža.
 
"Ja sam se na to žalio Osnovnom sudu, dobio sam u moju korist, žalba je usvojena u potpunosti. Oni su se posle toga žalili, nudio sam i pomirenje, ali nisu hteli. Njihova žalba je odbijena pre jedno nedelju dana i oni su u obavezi da mi isplate sve zaostale zarade i da odbiju ono što su mi dali kao otpremninu", pojašnjava Stanković.
 
Novac još nije dobio, ali jeste novo radno mesto - sada radi u ispostavi Sporstkog centra u OŠ "Duško Radović" kao komercijalista, ali kaže da posla gotovo da nema, jer se utakmice u školi ne igraju često. U petak je zato došao do Uprave SC "Čair" da preda radnu knjižicu i postavi im neka pitanja.
 
"Možda ću da tužim direktora i za pretrpljen duševni bol, jer sam ja otac petoro dece, supruga je bila profesorka na Filozofskom fakultetu i ona je dobila otkaz, tako da možete da zamislite u kakvoj sam situaciji bio. Ja do penzije imam još 11 meseci, ali očekujem da će da se nastavi tortura na poslu", dodaje Stanković.
 
Direktor Sportskog centra Dragan Perić se tokom dana nije javljao novinarima Južnih vesti i nije odgovorio zašto je Stanković prebačen na drugo radno mesto i da li zaista trpi mobing na poslu.
 
Ovaj portal podseća da je Miodrag Stanković Uča nekadašnji funkcioner niškog SPO-a i jedan od lidera opozicije devedesetih godina, a poznat je i po tome što je usred emisije Južnih vesti pocepao člansku kartu i istupio iz Srpske napredne stranke.
 
  • beli konj

    17.03.2019 14:58
    Kada uspeš na sudu da dokažeš da si u pravu, najmanje je da se na konju vratiš.
    Da li je to SPO ??. Pa rto je nevažno.
  • ST

    17.03.2019 11:55
    Bravo!
  • dzo

    17.03.2019 11:45
    SPO kadar koji je postao napredan pa sada hoce dda preleti.....Ista bagra.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.