Republički geodetski zavod zaposlio 455 radnika

Republički geodetski zavod saopštio je danas da je uspešno završen izbor 455 novih zaposlenih od 26.000 prijava, započet raspisivanjem javnog konkursa aprila prošle godine.
Republički geodetski zavod zaposlio 455 radnika
Foto: 021.rs
To je najveći konkurs za zapošljavanje koji je do sada organizovala jedna državna institucija, navedeno je u saopštenju koje je potpisao direktor RGZ Boro Drašković i gde je rečeno i da su preko ovog konkursa "mnogi mladi stručnjaci u oblasti geodezije, prava i informatike dobili priliku da budu nosioci promena i stvaranja katastra za 21. vek".
 
Objašnjava se i da je prosek starosti zaposlenih u RGZ do sada bio preko 50 godina, a da državni katastar prvi put zapošljava posle gotovo 10 godina.
 
"Posao su dobili kandidati koji su pokazali najbolje stručno znanje i poznavanje rada na računaru", navedeno je u saopštenju i dodaj se da je "poseban izazov bio je pažljivo obraditi svaku prijavu i ceo postupak obaviti transparentno u skladu sa zakonom i podzakonskim aktima".
 
Na vebsajtu RGZ-a tokom trajanja selekcije kandidata, objavljivane su informacije o toku konkursa, postavljeni materijali za pripremu kandidata za proveru stručnog znanja i redovno je ažuriran raspored testiranja, kaže se u saopštenju.
  • vozi

    18.03.2019 16:37
    Uhvatili zadnji voz za partijsko zaposljavanje preko SNS a
  • St

    18.03.2019 16:13
    Katastar
    Narode da li znate ako hoćete da odete na razgovor kod nekoga u katastar u NS morate znati kolncentar u BG da vam oni odrede termin bruka i sramote to ispada da je sve u BG i da nam oni kroje kapu za sve i onda šta je čudno što je toliko zaposleno a i pored toga ne da se čeka mesecima nego i godinama
  • /

    18.03.2019 15:06
    /
    a gde su strajkaci?
    jel jos strajkuju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.