Uhapšeno devetoro osumnjičenih za prevare u katastru

Policija je uhapsila devetoro osumnjičenih za prevare prilikom knjiženja stanova u katastru nepokretnosti, korišćenjem lažne dokumentacije o prethodnom osnovu sticanja spornih stanova.
Uhapšeno devetoro osumnjičenih za prevare u katastru
Foto: 021.rs
Z. R, A. L, G. D, D. N, P. M, S .D, I. B, D D, M. D, lišeni su slobode u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala, saopšteno je iz Tužilaštva.
 
Reč je, kako se navodi, o nastavku akcije "Inpros" koja se odnosi na organizovanu kriminalnu grupu čiji se pripadnici terete za prevaru.
 
Devetoro osumnjičenih bilo je privedeno 31. oktobra prošle godine zbog korišćenja lažne dokumentacije, koja im je poslužila za upis prava svojine u katastar nepokretnosti, a u cilju dalje preprodaje stanova na Voždovcu, Zvezdari i Novom Beogradu.
 
Vrednost stanova koji su predmet istrage iznosi oko 50 miliona dinara, navodi tužilaštvo.
 
Uhapšeni će biti privedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal, a nakon njihovog saslušanja tužilac će odlučiti o daljem toku istrage.
  • milicica

    19.03.2019 12:43
    jad od drzave
    Ovi se nafatirali i sad ih osude i kraj. Osuditi one koji su uknjieni na osnovu prevare i oduzeti im sve na kriminalan nacin steceno, strpati ih na robiju par godina i vise niko nece pokusati isto ali avaj bice kaznjeni uslovno ili oslobodjeni kriminalcima oteto ostaje i jovo nanovo Sramota.
  • misko

    18.03.2019 23:03
    Pustite laže, paralaže i nebitne stvari, nego recite kako nemamo javni uvid u katastar nepokretnosti za Kosovo i Metohiju pošto je to zvanično naša država.
  • SrBa

    18.03.2019 22:45
    A šta
    Se tek radi u Novosadskom katastru? Podmažeš malo a ovaj olovkom povuče liniju 2 milimetra u desno i ode ti 5 ari zemlje kod komšije. Doživeo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.