UNS: Igor Žeželj vlasnik 41 medija

Preuzimanjem kompanije "Adrija medija grupa" Igor Žeželj je postao vlasnik i društva "Adrija medija magazini", koje je u stopostotnom vlasništvu ove kompanije, pa sada obe firme imaju ukupno 41 medij, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).
UNS: Igor Žeželj vlasnik 41 medija
Foto: Pixabay
Udruženje novinara Srbije (UNS) utvrdilo je da su "Adria medija magazini" i "Adrija medija grupa" izdavači ukupno 28 medija koji su upisani u Registar medija.
 
Osim tih medija, u vlasništvu "Adrija medija grupe" je još 13 medija koji nisu registrovani u Agenciji za privredne registre (APR). Kako je precizirano u saopštenju, u registar medija upisano je da je društvo "Adrija medija magazini" izdavač 11 listova: Mens helt, Kosmopolitan, El, Sensa, Nacionalna geografija u Srbiji, Lepa i srećna, Lisa, Moja lepa bašta, Samr, Vinter i asfalt.
 
"Adrija medija grupa" izdavač je 14 listova: Burda stajl, Glosi, Doktor Kurir, Kurir, Espreso, Kurir stars, Najbolji domaći recepti, Mama, Narodni doktor, Narodni kuvar, Narodni lekar, Njusvik Srbija, El dekor i kids, kao i tri portala: esspreso.rs, adrimedia.tv i kurir.rs, koji su registrovani u APR-u.
 
Osim ovih medija, kako stoji na sajtu, "Adrija medija grupe" vlasnik je i listova Lena, Fajnenšl tajmsa i Kosmo kampus, kao i portala elle.rs, yumama.com, nationalgeographic.rs, menshealth.rs, comopolitan.rs, lovesensa.rs, stvarukusa.rs, lepaisrecna.rss, stil.rs i glossy.rs.
 
Ipak, ovi mediji nisu registrovani. U njihovima impresumima navodi se da je izdavač portala uumama.com, stil.rs i glossy.rs "Adrija medija grupa, a ostalih medija "Adrija medija magazini".
 
Inače, "Adrija medija grupa" od 2016. godine vlasnik je i makedonskog lista Sloboden pečat. U saopštenju UNS podseća da je vlasnik "Adrija medija grupe" umesto Aleksandra Rodića postao Igor Žeželj, a privrednom društvu za pružanje telekomunikacionih usluga "Monda inc", prenet je novčani i nenovčani udeo "Adrija medija grupe".
 
Ugovor o prenosu kapitala, u koji je UNS imao uvid, sklopljen je 28. 12. 2018. godine, između Rodića i firme "Mondo inc".
 
Aleksandar Rodić, "prodavac", i društva "Mondo inc", odnosno njegova direktorka Jadranka Radonjić, "kupac", 1. oktobra 2018. godine potpisali su Krovni ugovor o prodaji, navodi se ugovoru.
 
Udruženje prenosi da je firma "Mondo inc" u vlasništvu beogradske firme "Mobil media" d.o.o, a novi vlasnik "Adrija medija grupe Igor Žeželj član je ove firme, stoji na sajtu APR-a.
  • Moma

    05.04.2020 13:05
    Žeželjev most
    Projekat mosta je uradio poznati jugoslovenski građevinski inženjer Branko Žeželj. Po njemu je most i dobio ime.
  • BulevarEvrope

    19.03.2019 09:27
    Svaka cast, legenda ziva! Za neupucene, za Igora Zezelja Ginisa culo se jos onda dok je u Adria media grupi bio obican raznosac novina, pa je odlucivsi se da impresionira mnogobrojne pripadnice lepseg pola iz Adria grupe i UNSa, sluzbenim yugom sa natovarenim gepekom kurira, menshealtha, burde i mnogobrojnih ostalih magazina i ukrstenica presao preko lukova novosadskog mosta. Nedugo zatim, uz pomoc svojih vrlina kao sto su hrabrost, posvecenost i istrajnost Igor postaje upravo prvi covek ove uspesne firme. Novi Sad mu se oduzio tako sto mu je dodelio most sa njegovim imenom.
  • Anonimus

    19.03.2019 08:50
    Gary
    Šira javnost ne zna ko je Igor Žeželj, pogotovo ne u čijem je, navodno, vlasništvu. Portal Mondo, inače, nije bio loš...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.