Reporteri bez granica: RTS da prestane sa ignoriše proteste

Međunarodna organizacija Reporteri bez granica (RSF) ocenila je danas da bi Radio televizija Srbije trebalo da prestane da ignoriše proteste građana, koji traju tri meseca.
Reporteri bez granica: RTS da prestane sa ignoriše proteste
Foto: 021.rs
"Javni servis nije sredstvo propagande i treba da obezbedi nepristrasno izveštavanje, bez obzira da li se Vladi to dopada ili ne. RTS mora prestati da ignoriše one koji su demonstrirali tri meseca i trebalo bi da daju punu pokrivenost tom talasu protesta", navela je ta organizacija na tviter nalogu, a prenelo Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).
 
Predstavnici RSF su 22. januara ove godine boravili u Beogradu i razgovarali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
 
Reporteri su tada saopštili da očekuju konkretne mere i "pozitivne promene" u cilju veće slobode medija u Srbiji. U saopštenju RSF je bilo navedeno i da je razgovor sa Vučićem bio "direktan i konkretan" i da su tokom njega pokriveni svi aspekti medijskih sloboda, uključujući bezbednost novinara, uređivačku nezavisnost i novinarsku etiku.
 
RSF je osudila nedostatak nezavisnosti u "mnogim srpskim medijima", naročito provladinim, podsetio je NUNS.
  • Steta

    20.03.2019 13:32
    Steta
    Sto je nezadovoljstvo naroda opet politika zloupotrebila
  • izzy

    19.03.2019 21:18
    @Drum
    Ovi koje navodno ne voliš, uništili su sve institucije!
    Više nema ko da im stane na put osim studenata!
    Ključ je u studentskim rukama!
  • @Posmatrač

    19.03.2019 20:00
    Ono nije bila maketa motorne testere (kakvu koristite po Kalemegdanu, Fruskoj gori, obalama Tise i sl.) nego elektricna testera bez kabla (metafora na vasu "motorku").

    A naprslo staklo nije razbijanje ulaza, ako ne verujes izadji ispred zgrade pa probaj

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija