NUNS: Funkcioneri da prestanu sa širenjem netrpeljivosti prema N1

Nezavisno udruženje novinara Srbije najoštrije osuđuje kampanju koju od subote uveče protiv Televizije N1 i njenih novinara vode državni funkcioneri i mediji bliski vlastima i pruža punu podršku svim zaposlenima u ovoj televiziji.
NUNS smatra da optužbe koje su prethodnih dana na račun TV N1 izneli političari iz vlasti, a i predsednik Upravnog odbora RTS-a, nemaju uporište u činjenicama i da predstavljaju nedopustiv pritisak na slobodu medija.
 
"Skandalozno", "anticivilizacijsko" i "licemerno izveštavanje", samo su neke od ocena koje su predstavnici Vlade Srbije dali u svojim izjavama o izveštavanju TV N1 u proteklih nekoliko dana, podseća se u saopštenju NUNS-a.
 
"Pozivamo nosioce javnih funkcija da prestanu sa ovakvim širenjem netrpeljivosti prema profesionalnim medijima jer su svakom napadu na novinare i medije prethodili pritisci i targetiranje ovakve vrste. Posebno je zastrašujuća objava tabloida "Alo", koji je na osnovu jednog komentara gladaoca na društvenim mrežama, optužio N1 da poziva na ubistvo predsednika Aleksandra Vučića. NUNS smatra da su novinari N1 proteklih dana profesionalno i savesno radili svoj posao i da su u potpunosti poštovali Kodeks novinara koji kaže da je obaveza novinara da tačno, objektivno, potpuno i blagovremeno izvesti o događajima od interesa za javnost, poštujući pravo javnosti da sazna istinu i držeći se osnovnih standarda novinarske profesije", zaključuje se u saopštenju NUNS-a.
  • Slobodan Milošević

    20.03.2019 11:21
    Dobro sam vas učio
    Odlično, moj mladi pripravniče!
    Darth Aleq će uskoro biti moćniji nego bilo koji Sith u novijoj istoriji Carstva!
  • Vukša

    20.03.2019 10:42
    Kako to gordo zvuči
    "Kodeks novinara koji kaže da je obaveza novinara da tačno, objektivno, potpuno i blagovremeno izvesti o događajima od interesa za javnost,"
  • Komifo

    20.03.2019 09:25
    @rodoljub

    U RTS-u nema novinara, rođoljube.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija