UNS: REM dodelio regionalne frekvencije uglavnom režimskim medijima, među njima i Novosadska TV

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) nakon skoro godinu dana dodelio je deset regionalnih televizijskih frekvencija i osam dozvola za medijske usluge radija, a Udruženje novinara Srbije (UNS) ocenilo je da su dozvole dodeljene uglavnom medijima, koji su po vlasničkoj strukturi ili uređivačkoj politici bliski vlastima.
UNS: REM dodelio regionalne frekvencije uglavnom režimskim medijima, među njima i Novosadska TV
Foto: Pixabay
Deset televizijskih dozvola za regionalno emitovanje po različitim zonama pokrivenosti dobili su "SOS kanal plus" iz Beograda, RTV Pančevo, "Vranjska plus", Kopernikus Cable Network iz Niša, Novosadska TV, "Zona Plus" iz Niša, RTV Šumadija iz Aranđelovca i Udruženje za informisanje "Rom pres" iz Niša.
 
UNS navodi da je suvlasnik firme Kopernikus Cable Network iz Niša poverenik SNS za taj grad Zvezdan Milovanović. On je, takođe, i brat biznismena Srđana Milovanovića koji je u decembru kupio od Antena grupe televizije Prva i O2, koje imaju nacionalnu frekvenciju.
 
To udruženje je dodalo da su dve frekvencije dodeljene biznismenu Radoici Milosavljeviću, koji je pre tri godine za ukupno 280.000 evra kupio osam televizija širom Srbije, dok su dve frekvencije dodeljene i televizijama bliskim aktuelnom direktoru Bezbednosno-informativne agencije Bratislavu Gašiću, odnosno njegovom sinu Vladanu.
  • kran

    20.03.2019 20:13
    @Bill
    Komentar je stvarno produktivan. Šta sad, ako svi očekujemo da se tako što desi, da kažemo: "E vidiš, znali smo."? Treba glasno reći:"Ovo je nepravda. Ovo je nameštaljka!" Nadam se da će Srbi upamtiti ove zlotvore...
  • Bill

    20.03.2019 15:49
    Nemojte mi samo kasti da ste očekivali nešto drugačije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.