Anasonović: Nema razgovora sa Vučićem

Nema razgovora sa Aleksandrom Vučićem, izjavila je za Radio Slobodna Evropa (RSE) Jelena Anasonović, jedna od organizatora građanskih protesta "Jedan od pet miliona".
Anasonović: Nema razgovora sa Vučićem
Foto: 021.rs
Ona je reagovala na izjavu predsedniak Srbije da "uvek želi da razgovara sa građanima koji protestuju, ali ne sa liderima opozicije".
 
Ona je rekla da nije prvi put da se Vučić služi floskulama i da bi bilo "izuzetno pogrešno prihvatiti takav predlog Aleksandra Vučića u sadašnjoj atmosferi i medijskoj neslobodi u Srbiji".
 
"Bez dobre pripreme sastanka i prenosa uživo, on bi se sigurno trudio da izumanipuliše građane", rekla je Anasonović i navela da se Vučić, članovi njegove partije i Vlade Srbije, trude da delegitimišu, minimiziraju i ugase proteste.
 
"Dogodila su se hapšenja mladih koji protestuju, pretučeni su organizatori protesta u Žagubici i Negotinu, i dok god se tako budu ponašali, dijalog sa ovom vlašću bio bi samo još jedna od manipulacija", rekla je Anasonović.
 
Ona je podsetila da su, posle prve slične izjave Aleksandra Vučića, u decembru 2018. organizatori protesta pozvali predsednika Srbije da dođe na plato ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu i građanima kaže šta ima.
 
Anasonović je najavila da će protesti biti nastavljeni po dosadašnjem modelu, odnosno da će se na njima obraćati javne ličnosti, predstavnici sindikata i drugi građani, kao i da će jedna od centralnih akcija i dalje biti zahtev da Radio-televizije Srbije objektivno informiše javnost. Protesti se održavaju se u Beogradu svake subote od 8. decembra 2018. godine, a u međuvremenu su se proširili na više gradova Srbije.
  • Dr Miggyy

    21.03.2019 09:51
    NEMA RAZGOVORA SA ΛV!?
    Konstatacija da nema razgovora sa ΛV nije ništa novog na našoj uzavreloj političkoj sceni. On ni sa kim ne razgovara, već sam sa sobom. U medijima uglavnom on govori, voditelji su od početka do kraja statisti sa slikom i likom, bez reči. ΛV sam postavlja pitanja i sam odgovara na njih. Za mikrofonom na mitinzima putujućeg karavana "Budućnost Srbije" osim monologa, svađa se sa opasnom i lopovskom opozicijom, svađa se s njom se u drugom licu, kao da opozicioni lideri stoje ispred njega i kao da se svađaju s njim, dobro je što ne padaju, još uvek, batine. Na TV duel opozicionarima i nikome ne sme da izađe. Ovo najbolje vide voditelji Milomir Marić i Olivera Jovićević. Bar se odmore za vreme trajanja svojih emisija "Ćirilica" i "Upitnik". Srećno ovogodišnje proleće svima!
  • Dr Miggyy

    21.03.2019 08:37
    NEMA RAZGOVORA SA ΛV!?
    Konstatacija da nema razgovora sa ΛV nije ništa novog na našoj uzavreloj političkoj sceni. On ni sa kim ne razgovara, već sam sa sobom. U medijima uglavnom on govori, voditelji su od početka do kraja statisti sa slikom i likom, bez reči. ΛV sam postavlja pitanja i sam odgovara na njih. Za mikrofonom na mitinzima putujućeg karavana "Budućnost Srbije" osim monologa, svađa se sa opasnom i lopovskom opozicijom, svađa se s njom se u drugom licu, kao da opozicioni lideri stoje ispred njega i kao da se svađaju s njim, dobro je što ne padaju, još uvek, batine. Ovo najbolje vide voditelji Milomir Marić i Olivera Jovićević. Bar se odmore za vreme trajanja svojih emisija "Ćirilica" i "Upitnik". Srećno ovogodišnje proleće svima!
  • mile

    21.03.2019 08:16
    cek , da te pitam ..
    gde si ti dete bila zadnjih 7 g. ??sem na listi levice , za bg izbore !?! a sta to tebe preporucuje,da ti odredjujes, ko ce da govori ??!!mani se dete , proteste treba da kanalisu neki sposobniji a ne sarlatani i amateri !! ali vama se , ocito , svidelo da nesto vodite i , kao , da se za nesto pitate !!da necete , mozda , kad ovi odu /a oticice !!/, da vi vodite drzavu ??!!jao si ga nama onda ..!!gradjani ocekuju najsposobnije da nesto promene a ne vas sa bine !! dosta je bilo onih koji hoce a ne oni koji znaju ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija