Skupština Srbije nastavlja raspravu o zakonima o Vojvodini

Skupština Srbije nastaviće danas raspravu o Predlogu zakona o finansiranju Vojvodine i Predlogu rezolucije u Vojvodini, koji su podneli poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine.
Skupština Srbije nastavlja raspravu o zakonima o Vojvodini
Foto: 021.rs
Vlada Srbije odbila je oba predložena rešenja, a nadležni skuštinski odbor je ocenio da je rezolucija neustavna.
 
Predsednik LSV Nenad Čanak rekao je na sednici da predloženim rešenjima niko ne poriče neodvojivost Vojvodine od Srbije, kao i da Vojvodina ne može biti nezavisna država. 
 
Čanak je rekao i da bi Srbija, usvajanjem Zakona o finansiranju Vojvodine, izašla iz nepravnog i antiustavnog položaja u kome se nalazi u odnosu na Vojvodinu s obzirom da, prema Ustavu, budžet Vojvodine iznosi sedam odsto republičkog budžeta i to je trebalo urediti do 2008. godine. 
 
Podršku Zakonu o finansiranju Vojvodine jedino su juče najavili poslanici Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), dok su SNS, SPS i SRS rekli da je predlog neprihvatljiv i da neće glasati za njega. 
 
Poslanici iz Saveza za Srbiju, kao i pojedini samostalni poslanici, nastavili su bojkot Skupštine Srbije i nisu prisustvovali jučerašnjoj plenumskoj raspravi.
  • Lule

    21.03.2019 08:38
    Farsa, Čanak glumi opoziciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija