Dan italijanskog dizajna u Beogradu, izložba uskoro i u Novom Sadu

"Italian Design Day" na temu Dizajn i grad budućnosti - Kvalitet života i nove granice stanovanja, otvoren je sinoć u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu.
Učesnici su Ambasador Italije Karlo Lo Kašo, doajen italijanske arhitekture Mateo Fantoni (Studio Fantoni , Milano) i Zoran Đukanović (Arhitektonski fakultet, Beograd) čija je uža naučna oblast urbanizam i prostorno planiranje, a oblasti istraživanja: participativni urbani dizajn, stanovanje, otvoreni gradski prostori, javna umetnost, kulturna istorija grada.
 
Izložba "Deset reči" koja je ovom prilikom predstavljena, nadahnuta je rečima snažne simboličke vrednosti predstavljene kroz dizajnerska dela - 30 radova koje je stručni žiri odabrao na onlajn konkursu sa više od 600 učesnika. Izložba je rezultat saradnje Ministarstva spoljnih poslova i Italije, projekta "Italijanismo" i ADI-Asocijacije za industrijski dizajn.
 
Radovi koje može da vidi beogradska publika, biće dostupni uskoro i novosadskoj, zahvaljujući DDOR osiguranju kao sponzoru, koji će u aprilu biti sledeći domaćin izložbe u svojoj centralnoj poslovnoj zgradi u Novom Sadu.
 
Ovi radovi su svoju izložbenu premijeru imali su u Rimu, u zgradi Ministarstva spoljnih poslova i međunarodne saradnje, a potom su prosleđeni mreži ambasada, konzulata i italijanskih instituta za kulturu u svetu.
 
Italijanski dizajn karakteriše stalno obnavljanje tema i šema zahvaljujući kreativnosti autora i podsticajima klijenata. Inventivnost i originalnost u projektovanju, kvalitet upotrebljenih materijala, brižljiva izrada predmeta, proizvodni proces koji vodi računa o životnoj sredini, o onom ko izrađuje te proizvode kao i onom ko će ih koristiti, zatim vrlo visok nivo grafike pakovanja i reklame, jesu one karakteristike koje su italijanski dizajn učinile čuvenim, prestižnim i prepoznatljivim u svetu.
 
Cilj ove inicijative je promovisanje italijanske kreativne industrije, koja predstavlja most između sveta umetnosti i sveta ekonomije i industrije. Oblast dizajna - jedne od najvažnijih industrija "Made in Italy" poznate u celom svetu ostvaruje u Italiji prihod od više od 47 milijardi evra i zapošljava skoro milion ljudi u direktnim i indirektnim poslovima.
  • ne,

    21.03.2019 23:14
    hvala
    dizajnirate vi nama još ponešto
    https://www.vojvodinasume.rs/sumarstvo-i-drvna-industrija-tesnom-saradnjom-do-svetskog-trzista-otvoren-novi-pogon-fabrike-labor-srb-u-sremskoj-mitrovici/
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=_kjpGrU83H0
    .
    dokle?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.