Brnabić: Nasilnim upadom u RTS za mene su završeni mirni protesti

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da vlast ni sa čim nije izazvala radikalizaciju protesta "Jedan od pet miliona" u Beogradu.
 Brnabić: Nasilnim upadom u RTS za mene su završeni mirni protesti
Foto: 021.rs
Ona je kazala i da je veoma važno ne relativizovati nasilje.
 
"Veoma je važno ne relativizovati nasilje time što ćemo reći oni su krivi, ali kriv je i RTS i vlada, treba da znamo ko je kriv i kao društvo to treba da osudimo svi", poručila je Brnabić.
 
Ona je, tvrdeći da vlast ni sa čim nije doprinela radikalizaciji protesta, poručila da je "uvek otvorena za dijalog", ali ne i za razgovore sa nasilnicima. 
 
"Srbija je demokratsko i pristojno društvo. Vlast nije izazvala radikalizaciju protesta. Dozvoljavali smo ih, to je jedno od osnovnih demokratskih, ljudskih prava – da se izađe na ulicu i iskaže neslaganje. To je bilo u redu do trenutka kada je prešlo u nasilje", naglasila je premijerka Srbije, uz ocenu da se nasilju protivi i većina građana Srbije. 
 
Ukazala je na to da se, od dolaska na čelo vlade trudi da održi dijalog ili da ga uspostavi ako ga nema, te da je spremna za razgovore i sa onima koji se ne slažu sa politikom vlade, ali ne i sa nasilnicima 
 
"Sa fašistima, vandalima i nasilnicima ne razgovaram. Razgovaraću sa ljudima sa kojima se ne slažem, da sednemo i da pojasnim naše stavove, da čujem šta misle, da se bolje razumemo", poručila je premijerka Srbije. 
 
Ona je naglasila kako "građani Srbije nemaju čega da se plaše", tvrdeći da je država prethodnih dana pokazala "da je u potpunosti sposobna da sačuva red, ustavni poredak i da zaštiti demokratsku volju građana".
 
Moguće povećanje plata i penzija
 
Brnabić je ocenila da stanje u budžetu, pad javnog duga i fiskalna stabilnost omogućavaju uslove za povećanje plata i penzija u javnom sektoru do kraja godine. 
 
"Imamo suficit u budžetu, javni dug pada, vodićemo računa da ne ugrozimo fiskalnu stabilnost i verujem da ćemo i ove godine moći da povećamo penzije i plate", rekla je Brnabić u emisiji "Oko" Radio-televizije Srbije. 
 
Na pitanje kad bi se u Srbiji mogao očekivati standard kao u zemljama Evropske unije poput Poljske, Brnabić je naglasila da je Srbija u 2018. imala 3,5 milijarde direktnih stranih investicija, što po njenoj oceni vodi ka tome da u dogledno vreme imamo ekonomiju koja će omogućiti viši životni standard.
  • milojko

    21.03.2019 21:49
    Treba da je bude sramota od same sebe.
  • Pedja

    21.03.2019 20:54
    Za tebe?
    Veliko nasilje. A pljačka, cenzura, hapšenja, prebijanja pa i ubistvo političkih protivnika, neprestane laži i propaganda na svim medijima pa i na javnom servisu? To ti se sviđa?
  • Gaga

    21.03.2019 20:29
    Za dve godine?Ili za pet?
    Aaa uskoro!!!
    Sit gladnom ne veruje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija