United media: Ponudili smo i RTS-u da prenosi utakmice reprezentacije Srbije, nije bilo dogovora

Kompanija United media, koja poseduje prava za emitovanje utakmica fudbalske reprezentacije Srbije za kvalifikacije na Evropsko prvenstvo, reagovala je na današnje tvrdnje Radio-televizije Srbije da prava nisu ponuđena nijednoj nacionalnoj televiziji, demantujući ih.
RTS je objavio tekst u kom tvrdi da "terestrijalna prava nisu ponuđena nijednoj nacionalnoj televiziji, kao što je regulisano u susednim zemljama", dodajući da su "gledaoci opravdano nezadovoljni i da je neophodno da se preduzmu mere kako bi se primenili propisi koji regulišu tržišta televizijski prava".
 
Mečeve kvalifikacija za evropski šampionat građani Srbije moći će da prate na televiziji Nova S, nekadašnjem Top kanalu, putem kablovske ili satelitske distribucije na teritoriji cele Srbije. Kako navode u United media, prava da prenose kvalifikacije za EURO 2020. otkupili još 2017. godine i to za sve zemlje u regionu.
 
"Smatrajući da bi bilo korektno da omogućimo svim gledaocima u Srbiji da gledaju sve utakmice fudbalske reprezentacije na nekoj od televizija sa nacionalnom frekvencijom, obavili smo razgovore i ponudili pravo za emitovanje prenosa utakmica Radio-televiziji Srbije, Antena Grupi kao tadašnjem vlasniku dve televizije Prva i O2, a takođe i televiziji Pink. Posle dugotrajnih pregovora, nismo postigli dogovor. Predočili smo sve dokaze o detaljima pregovora nadležnima u UEFA, zatražili i dobili od njih dozvolu da utakmice emitujemo na televiziji Nova S", poručuju u United media. 
 
Kako daju, današnje tvrdnje RTS-a nisu istinite, a o sastancima sa predstavnicima javnog servisa, kako se navodi, ova kompanija poseduje obimnu dokumentaciju. Dodaju i da je ponuda njihove kompanije televizijama u Srbiji bila na nivou cena koje su već platili javni servisi u regionu, poput nacionalne televizije u Sloveniji za prenos utakmica njihovog tima.
 
"Njihovo obrazloženje javnosti u Srbiji u najmanju ruku je cinično, posebno posle odluke RTS i njihovog partnera Telekoma Srbija, da zabrane United Grupi emitovanje programa RTS u dijaspori, pozivajući se tada na 'komercijalne' uslove. Sada, kada su se setili da kvalifikacije počinju, traže nešto drugo, zaboravljajući da je komercijalna utakmica za prava TV prenosa reprezentacije Srbije završena", zaključuju u United media. 
 
Prvu utakmicu kvalifikacija za EURO 2020. reprezentacija Srbije igra protiv Portugalije, u ponedeljak, 25. marta. Utakmica počinje u 20.45 časova, a prenos je na televiziji Nova S.
  • Djura Poskok

    08.09.2020 23:02
    Dokle
    FSS prodao repezentaciju a dize galamu kako brani nas fudbal. Igra repezentacija, zbo koje sam nekad drhtao, a sad boli me uvo kao da smo Tasmanija a ne Srbija. Gadno bre...
  • Sramota

    08.09.2019 00:49
    Bruka
    Sramota za nacionalnu televiziju RTS, za Sportklub i Arena sport sto nisu prenosili uzivo utakmicu nase nacionalne selekcije Srbije u fudbalu u Beogradu! SRBIJA - PORTUGAL...Treba ih obrisati gumicom, umeju preplatu da naplate u paketu sa strujom!, Sta da gledamo na nacionalnoj televiziji RTS, ako ne gledamo nas nacionalni tim? Bruka i sramota, losi ste, naneli ste stetu ovom nasem napacenom Srpskom narodu i ono malo sto je ostalo i to ste unistili.....!
  • Juzno backa liga

    23.03.2019 08:43
    nogomet
    ovo stvarno nema ni u Alan Fordu,pa kome se i zasto placa pretplata da gledamo interviju nekih nedoraslih lica,politicara kvazi ministara i da se dalje ne nabraja sve strucnjaci u svom opsegu delovanja a ono sto bi narod i gledao nismo se dogovorili ili ovi na vlasti ,,oni su preskupi,,ovi sto prenose navodno ponudili smo fer uslove i tako prolaze utakmice a vi se cesite,pa ko ce da navija ja sam licno da vas niko negleda niti odlazi da vam daje podrsku kada vam je navodno tesko,pa neka vas gledaju i navijaju navodni vatreni navijaci sa sve ministrima pa pravite parti na poluvremenu,treba da vas je sve sramota.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.