Stefanović: Odluka o preregistraciji traktora treba da bude ukinuta

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je da će predložiti Vladi nove izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na osnovu kojih poljoprivredni proizvođači neće morati da preregistruju traktore i poljoprivredne mašine kojima su izdate trajne registracije i stare registarske tablice.
Stefanović: Odluka o preregistraciji traktora treba da bude ukinuta
Foto: Printscreen
"Predložićemo da se izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima predvidi da stare tablice i potvrde važe i dalje uz posedovanje odgovarajuće potvrde o tehničkoj ispravnosti, što je i do sada bila zakonska obaveza", saopštio je Stefanović.
 
Obaveza da se traktori i poljoprivredne mašine preregistruju doneta je Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima koji je usvojen još 2009. godine, a primena te odredbe je trebala da počne 03. aprila ove godine.
 
"Izmenama Zakona koje ću predložiti ukinućemo odluku o preregistraciji traktora i poljoprivrednih mašina, jer ne želimo da poljoprivredne proizvođače izlažemo dodatnim troškovima. Vlasnici će morati da poseduju jedino potvrdu o tehničkoj ispravnosti, što je i do sada bila zakonska obaveza, jer nam je cilj da ta vozila budu sigurna i ispravna, pre svega zbog bezbednosti svih učesnika u saobraćaju", zaključio je Stefanović.
  • Goran

    28.03.2019 12:42
    Pitam se samo sta ce biti sa malim mopedima koji isto imaju trajnu registraciju, dal ce sad sve na njima da se prelomi zato sto su mali i nemocni.
  • Lala

    23.03.2019 19:35
    Registracija
    Sramota za državu da otima novce od naroda, i da stalno nešto izmišljaju kako bi oteli i to malo novca od naroda. Zna se kad je nešto izdato trajno da je to neograničeno vremenski, a oni bi i to da preokrenu i da nam otmu pare bilo za traktore, tako i za male motore i kultivatore. Sramota i bruka! Dokle više. Vreme (izbori) će pokazati jel ste bili u pravu, a dotle se sramite.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija