Zoran Živković i Aleksandra Čabraja izbačeni iz Kluba samostalnih poslanika

Odnosi u Savezu za Srbiju i prema njemu počeli su da utiču na prekomponovanje poslaničkih klubova u srpskom parlamentu, piše Politika i navodi da je na čelu Kluba samostalnih poslanika Marinika Tepić, a da u njemu više nema lidera Nove stranke Zorana Živkovića ni Aleksandre Čabraje.
Zoran Živković i Aleksandra Čabraja izbačeni iz Kluba samostalnih poslanika
Foto: Pixabay
List navodi da je o novom sastavu KSP-a predsednicu Parlamenta pisanim dopisom obavestio Jovan Jovanović, koji je naveo da će u klubu biti Marinika Tepić, Sonja Pavlović, Ana Stevanović, Branislav Mihajlović i Jovan Jovanović, kao i da će od 19. marta šefica poslaničke grupe biti Tepićeva, a zamenica Sonja Pavlović.
 
Navodi se i da su Živković i Čabraja "izbrisani" iz grupe jer nisu pristali na promene, a to je učinjeno uz pomoć poslovnika koji predviđa da šef poslaničke grupe obaveštava predsednika Narodne skupštine o promeni sastava poslaničke grupe.
 
Jovanović je za Politiku izjavio da je do "eliminisanja" Živkovića i Čabraje iz KSP došlo "zbog nepremostivih razlika oko budućeg predsednika KSP", da nije bilo moguće da grupa nastavi da funkcioniše u istom sastavu, a da je grupi bilo važno da klub opstane.
 
Prema njegovim rečima, on i Sonja Pavlović su bili voljni da ispoštuju prethodni dogovor po kome se na čelu kluba smenjuju predstavnik Nove stranke i Građanske platforme, ali dodaje da se situacija promenila, te podseća da je Tepićeva u vreme osnivanja kluba bila član Živkovićeve stranke, zbog čega je postojala želja da se dogovor promeni, ali Živković nije pristao.
 
Jovanović je negirao da to prekomponovanje poslaničke grupe nagoveštava priključenje SzS-u ili nekoj budućoj stranci Dragana Đilasa.
 
Aleksandra Čabraja kazala je za Politiku da ne zna kako je došlo do toga da preko noći bude izbačena iz kluba, a da ju je o promeni sastava obavestila Marinika Tepić dan pre nego što su predali izjavu, čime ju je praktično stavila pred "svršen čin".
 
Ona objašnjava da je niko od bivših kolega iz Dosta je bilo (DJB) nije konsultovao niti joj rekao išta o tome, kao i da nikada nije pristajala da joj "neko ponudi papir koji će samo da potpiše".
 
"Ovo više nije KSP već SzS i ljudi koji se bore za mesto u njemu i na njihovoj listi. Svi znaju da je Marinika Tepić buduća potpredsednica SzS. Mi bojkotujemo rad u plenumu, u salu ne ulazimo, dakle ovde se ne radi o pravljenju kluba da bi se obezbedila mogućnost da govorimo na sednicama. Reč je o nečem drugom, o borbi za ulazak u SzS", rekla je Čabraja.
  • Lala

    26.03.2019 12:15
    Sigurno znate ono kad' se sistem (android,windows,bilo koji..)"tol'ko zapucava da je neophodna reinstalacija?
    E to je nama potrebno u pravom smislu te reci!!
  • ratnici sa telepa

    26.03.2019 12:11
    mrtva trka
    u stranačkom preletanju između marinike tepić i maje gojković. marinika mlađa, sve su šanse da nadmaši vremešnu maju. samo cena njihovog međusobnog "takmičenja", po nas građane meri se povratkom države u "kameno doba", dok nas naizmenično jedna pa druga oslobađaju jedna od druge.
  • Moki

    26.03.2019 11:53
    Ahaha
    Kakvo ludilo covece,ko nama prica o postenju,promenili 10 stranaka samo da dobiju pare

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija