Uskoro 56 kamera na autoputu Beograd-Niš

JP "Putevi Srbije" planira da u junu postavi 56 kamera na 14 portala na autoputu Beograd–Niš, najavio je rukovodilac Sektora za naplatu putarine Darko Savić.
Uskoro 56 kamera na autoputu Beograd-Niš
Foto: Pixabay
"U fazi smo pilot projekta postavljanja video-nadzora, odnosno kamera na deonici autoputa od Beograda do Niša, koji predviđa 56 kamera na 14 portala, a jedna od mogućnosti je merenje prosečne brzine po sekcijama", rekao je Savić.
 
Kako je naveo, na određenim sekcijama na kojima nema odmorišta predviđena je prosečna brzina, a u planu je da sistem u junu počne da funkcioniše. 
 
"'Putevi Srbije' takođe beleže značajan porast korisnika elektronske naplate putarina, i broj korisnika uređaja za ENP se uvećava svake godine", rekao je on. 
 
U sistemu za elektronsku naplatu putarine trenutno ima skoro 300.000 korisnika.
 
"Prodali smo preko 70.000 tagova za elektronsku naplatu putarine, a nakon otvaranja novih naplatnih stanica, 'Putevi Srbije' očekuju još masovnije korišćenje sistema elektronske naplate", rekao je Savić.
 
Uređaj za ENP se može koristiti u pripejd sistemu sa unapred uplaćenim sredstvima i u postpejd sistemu, plaćanjem na mesečnom nivou nakon ispostavljenog računa.
  • zongler

    27.03.2019 15:11
    Ovoga nema ni u Japanu .
  • Jaja

    27.03.2019 10:06
    Interesuje me kad ce drzava da popravi autoput koji placam akcizom za gorivo, na kome se vozim autom koji mi oporezuje svake godina, koji posle parkiram u garaznu koju mi je drzava oporezovala kad sam je kupio a i svake godine, a sve sam to kupio od moje plate koju je takodje oporezovala... a za uzvrat imam Babica koji se baskari u kolima koja sam mu ja mojim porezom platio dok se
  • EvoOvako

    27.03.2019 08:41
    Direktore
    Hoćete sprečiti zlouporabe tagova - kada se uđe sa praznim tagom, obiđe kolona, pa se plaća u kešu?
    A hoćete srediti auto put? Čisto da ne na rupa kao na oranju?
    A kada smo kod kamera - je l' na ONOJ naplatnoj rampi kod Doljevca još uvek ne rade kamere ili ste ih 'opravili?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).