Đorđević: Građani, prijavite rad na crno, i ja sam anonimno prijavljivao

Ministar za rad Zoran Đorđević izjavio je danas da će inspekcija rada reagovati na svaku prijavu rada "na crno" i nepoštovanje propisa bezbednosti i zdravlja na radu, i apelovao na građane da prijavljuju takve slučajeve.
Đorđević: Građani, prijavite rad na crno, i ja sam anonimno prijavljivao
Foto: 021.rs
"Apelujem na građane da prijavljuju rad na crno, jer neretko se dešava i to da radnici postupe pomalo neodgovorno, odnosno ne traže prava koja im pripadaju, a nekad i jedna greška može da dovede do povrede sa smrtnim ishodom", rekao je Đorđević za TV Pink.
 
Naveo je da se prošle godine dogodio veliki broj povreda sa smrtnim ishodom, a da je, da su radnici koristili odgovarajuću opremu i zaštitna sredstva, to moglo da se spreči.
 
Đorđević je kazao da je i sam nedavno bio u ulozi "anonimnog građana" i prijavio neke slučajeve koje je primetio na gradilištima, gde se ne poštuju propisi i radnici izlažu rizicima, i da je inspekcija izašla na teren i donela odgovarajuće mere.
 
"Kontrole su konstantne i na svaku prijavu reagujemo. Svaki izgubljeni život je šteta koja ne može da se vrati i nadoknadi", rekao je Đorđević.
 
On je podsetio i da je Vlada Srbije ovu godinu posvetila zaštiti bezbednosti i zdravlja na radu. Kako je rekao, predviđene su brojne aktivnosti na tom planu, kao i izmene Zakona o bezbednosti i zdravlju na radu i donošenje zakona o osiguranju u slučaju povrede na radu.
  • Alex

    28.08.2021 00:39
    Vijetnam
    Slažem se da treba pomoći Vijetnamu zato što je pobedio Ameriku i oterao ih sa svoje zemlje!Naravno treba da otvorimo i ambasadu u Vijetnamu jer je to veoma važna zemlja sa kojom možemo da saradjujemo!!!
  • Vera

    27.07.2019 14:53
    Komentar
    Mozda bi i bilo nedto od toga da nema mita i korupcije!!!
  • Novosadjan

    28.03.2019 00:51
    Jel to radio pa postao ministar odbrane i onda kad ga je krenulo nema mu ravna. Sto se tice cinkanja moze samo ako ce isplata biti trenutna ovako ne

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.